Vimpeli hakee rahoitusta kansainvälistymishankkeelle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin ja Lappajärven kuntien tarkoituksena on luoda rakenteet Järviseudun kansainvälistymiseen ja edistää vimpeliläisten sekä muun Järviseudun alueen yritysten tuotteiden vientiä ja työvoiman saatavuutta. Rakenteiden luomisen jälkeen kampanja tähtää paikallisen viennin, tuonnin ja turismin sekä koulutusviennin edistämiseen. Työvälineenä on muun muassa kummikaupunkitoiminta pesäpallon ja Geopark-teeman avulla, joka toteutetaan yhteistyössä Vimpelin Vedon, LaVen ja paikallisten matkailutoimijoiden kanssa.

Hankkeen hallinnoijana toimii Vimpelin kunta. Sen kustannusarvio on 120 000 euroa, johon haetaan 90 prosentin hankerahoitusta Aisaparilta. Muu osa katetaan yksityisellä rahoituksella eli kunnan maksuosuutta hankkeeseen ei ole suunniteltu.

INTERVALLIOSASTON peruskorjauksen (I vaihe) ja laajennuksen (II vaihe) suunnitteluasiakirjat ovat valmistuneet ja peruskorjauksen toteutus päästään aloittamaan. Tekninen toimi kilpailutti saneerauksen ykkösvaiheen. Määräaikaan mennessä saapui yksi tarjous, joka hyväksyttiin. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 1,4 miljoonaa. Valtuusto hyväksyi kesäkuussa sitä varten 600 000 euron lisämäärärahan. Loppuosa hanketta varten tarvittavasta määrärahasta valmistellaan vuoden 2020 investointiosaan.

METSÄTARHAN päiväkodissa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi osaa irtaimistosta ei voida siirtää päiväkodin väistötiloihin Toimelaan, vaan niiden tilalle joudutaan hankkimaan uutta kalustusta. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että 24 000 euroa päiväkodin kalusteisiin ja 61 000 euroa päiväkodin muutostöihin. Suurin yksittäinen kustannuserä on palo-osastointi. Määrärahalisäykset katetaan lainanotolla.

VALTUUSTOLLE esitetään myös, kunta ostaa Nelimarkan Leipomo Oy:ltä Paakari-nimisen tilan rakennuksineen ja puustoineen hintaan 10 530 euroa. Tilan pinta-ala on 3 510 neliötä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.