Evijärven, Lappajärven, Kortesjärven ja Vimpelin yrittäjillä menee hyvin

Julkaistu:

Aihe:

–On ollut todella aktiivinen vuosi. 50. toimintavuoden kunniaksi olemme järjestäneet kaikenlaista, kertoo Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

–Viime viikonloppuna olivat 40-vuotisjuhlamarkkinat, jotka menivät erinomaisesti. Kaikki paikat myytiin ja samalla konseptilla jatketaan ensi vuonnakin, toteaa Kortesjärven Yrittäjien puheenjohtaja Annica Hölsömäki.

Kiirettä on pitänyt myös Lappajärvellä.

–Meille kuuluu hyvää. Tänä vuonna on ollut kiireinen juhlavuosi, ja siitä vielä toivutaan, toteaa Lappajärven Yrittäjien puheenjohtaja Inka Herrala.

–Kovasti on ollut pöhinää, Evijärven Yrittäjien puheenjohtaja Seija Rankinen sanoo.

–Markkinat menivät loistavasti, meillä oli ennätysmäärä myyjiä ja ihmiset tykkäsivät. Keskustan naisyrittäjät järjestävät taas perinteiset Hämärät kaupat ja joulunavaustakin kovasti jo suunnitellaan.

MYÖS tulevaisuuteen katsotaan avoimin mielin. Korkiatupa kertoo, että alueen yritykset ovat vakavaraisia, joten ne selviävät mahdollisista talouden heilahteluista. Yhteistyö Alajärven kanssa on selkeä etu, kun väkeä liikkuu kuntarajan molemmin puolin töiden perässä.

Hölsömäki pitää hyvänä asiana nuorten kasvaneesta kiinnostuksesta yrittäjyyttä kohtaan. Kerran vuodessa kouluilla järjestetty yrittäjyyskasvatuspäivä on ollut suosittu.

Herrala kertoo, että yhdistyksen jäsenmäärä on pysynyt suhteellisen muuttumattomana.

–Väkeä jää eläkkeelle, mutta samalla tilalle tulee myös uusia jäseniä.

Yrityskenttä pysyy Herralan mukaan samanlaisena myös tulevaisuudessakin.

–Lappajärvelle todennäköisesti syntyy pieniä yrityksiä. Työpaikat ovat aika vähissä, joten yrittäjyys on hyvä keino työllistyä, jos täällä haluaa asua. Jos joku keksii perustaa vaikkapa 50 henkilöä työllistävän yrityksen, toki sekin on mahdollista. Miksei Lappajärvelle, kun se muuallekin onnistuu. Tällaiseen tarvitaan hyvä idea ja rohkea yrittäjä.

Rankinen sanoo, että nuoret yrittäjät ovat löytäneet Evijärven.

–Vuoden sisällä on tullut nuoria ja uusia yrittäjiä mukaan. Pankkipalvelut tosin ovat nykyään kaukana, näissä olisi parantamisen varaa.

Yrittäjyyttä viedään nuorten keskuuteen kehitysrahan turvin.

–Suomen nuorin yrittäjä, Korumies Arvi, tulee päiväksi Evijärvelle kiertämään kouluja 12. syyskuuta.

VIMPELISSÄ koululaiset viedään yrittäjäpäivänä tutustumaan paikallisiin kone- ja metallialan yrityksiin.

–Työn luonne on muuttunut, joten haluamme välittää nuorille ajankohtaista kuvaa toimialasta, Korkiatupa sanoo.

–Kyseessä ei ole enää hitsaamisesta ja raskaasta tekemisestä. Yrityksissä on paljon robotiikkaa ja automaatiota, uutta teknologiaa.

Lappajärvellä yrittäjät viettävät juhlapäivää aamiaisen merkeissä.

–Uusi kunnanjohtaja Sami Alasara tulee esittäytymään. Toivotaan väkeä paikalle, niin jäseniä kuin muitakin yrittäjiä, Herrala toteaa.

Hölsömäki kertoo, että Kortesjärven yrittäjät osallistuvat Kauhavalla yhteiseen aamupalatilaisuuteen.

–Alueella toimii neljä yrittäjäyhdistystä: me, Härmät ja Kauhava. Kokoonnumme Kauhavalle ja nostamme yhdessä liput salkoon.

Evijärvellä aamupalaa nautitaan Mäntyhovissa yhteistyössä kunnan kanssa.

–Puhumaan saapuu Heikki Risikko Etelä-Pohjanmaan Yrittäjistä sekä Anne Laasanen yrittäjäkummeista, Rankinen toteaa.

Päivitetty torstaina 4. syyskuuta kello 9:18. Otsikkoa muutettu kuvaavammaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.