Evijärveläishanke esittelee talonpoikaiselämää suurelle yleisölle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVI hakee hankeavustusta Väinöntalo eläväksi -nimiselle hankkeelle.

Väinöntalo eläväksi -hankkeessa on tarkoitus esitellä paikallista historiaa ja elämäntapaa ”suurelle yleisölle”, kertovat vs. sivistystoimenjohtaja Mikko Rantalahti ja kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälä sivistyslautakunnalle laatimassaan esittelyssä.

Käytännössä hankkeessa tuotetaan kahdeksanosainen Talonpoikain elämää -lyhytdokumenttielokuvasarja. Se käsittelee järviseutulaisen talonpoikaistalon arkista elämää monitahoisesti. Lisäksi perustetaan Talonpoikainelamaa.fi-verkkosivusto, jossa julkaistaan erilaista teksti-, kuva- ja videosisältöä.

Samalla hankkeessa mitataan, kuinka hyvin nämä sisällöt tavoittavat ja kiinnostavat ihmisiä kansallisesti ja kansainvälisesti.

–Hankkeen tavoitteena on yhdistää ja osallistaa eri-ikäisiä evijärveläisiä ja järviseutulaisia aina lukiolaisista eläkeläisiin, kasvattaa Väinöntalon brändiarvoa ja lisätä sen tunnettuutta sekä kasvattaa alueen matkailuvirtoja ja toimia pilottihankkeena muille talonpoikaismuseoille, kertovat Rantalahti ja Syrjälä. –Hanke jatkaa Väinö Tuomaalan, yhden Suomen merkittävimmän kansanperinteen tallentajan, työtä päivittäen sitä nykypäivän odotuksia ja vaatimuksia vastaavaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.