Sirun avulla lemmikki löytää takaisin kotiin

Kati Neuvonen saapui mikrosirustustapahtumaan kissansa Viirun ja tämän kolmen pennun kanssa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

 Mikrosirulla tarkoitetaan pientä, eläimen niskaan, ihon alle sijoitettavaa lasi- tai muovikapselia, jonka koodin pystyy lukemaan siihen tarkoitetulla laitteella. Sirutetut eläimet rekisteröidään Sirutieto.fi-tietokantaan, jolloin eläimen kadotessa sen omistaja on helppo löytää. Sirutuksen jälkeen omistajan vastuulle jää tietokannan päivittäminen, jos eläimen omistaja vaihtuu. 

Miljoona Mikrosirua -projektissa sirutuksen ja rekisteröinnin hinta vaihtelee tapahtumittain ja on yleensä kolme euroa. Tarkoituksena on tarjota toimenpiteet edullisesti. Alajärven tapahtumassa siruttaminen oli lemmikinomistajille ilmaista: kissojen sirut kustansi Alajärven kaupunki ja koirien ja kanien sirut Rekku Rescue ry. Tavallisesti siruttaminen maksaa eläinlääkärin vastaanotolla noin 10-20 euroa.
–Lemmikkieläimen mikrosirutus on suositeltava ja helppo toimenpide, Alajärven kaupungin hallintosihteeri Henna Matintupa kertoo, 

–Sirutus tehdään vain kerran, minkä jälkeen lemmikki on tunnistusmerkitty sen koko loppuelämäksi. 

Siruttamisesta ei ole hyötyä ainoastaan omistajalle, joka on kadottanut lemmikkinsä, vaan siitä on etua myös laajempaa kokonaisuutta ajatellen.

–Sirun avulla varmistutaan nopeasti siitä, että kyse ei ole villikissasta, Matintupa huomauttaa,

– Alajärven kaupunki on velvollinen huolehtimaan eläinsuojelulain 15. momentin mukaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen lemmikkieläinten tilapäisestä hoidosta. Talteenottovelvollisuus on 15 päivää ja kaupungilla on oikeus periä lemmikin omistajalta korvaus tästä hoidosta. 

SUNNUNTAIN sirutustapahtumassa Alajärven eläinlääkärin vastaanottoaulassa oli jonoa jo heti tapahtuman alkaessa kello kymmeneltä. Paikalla oli niin kissan- kuin koiranomistajiakin lemmikkeineen. 

–Tulin tänne itse 20 minuuttia vailla kymmenen ja silloin täällä oli jo ensimmäinen asiakas, Minna Latvala Eläinhoitola HepoKatista kertoo.

Huhtikuun alussa vastaava sirutustapahtuma järjestettiin Vimpelissä. Eläinhoitola HepoKatti oli sielläkin yhteistyökumppanina, koska se vastaa Alajärven ohella myös Vimpelin alueen löytöeläimistä. 

– Vimpelin tapahtumassa ajateltiin, että samanlainen pitää saada myös Alajärvelle, Latvala kertoo,

 –Otimme sitten yhteyttä Alajärven kaupunkiin ja kaupunki innostui lähtemään mukaan.

Vimpelin tapahtumassa sirutettavia eläimiä oli nelisenkymmentä. Alajärvellä puolestaan sirutettiin sunnuntain aikana yhteensä 85 eläintä, joista 72 olivat kissoja ja loput 13 koiria.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.