Patanat Evijärvi-sprintin vahvimmat

Julkaistu:

Kategoria:

,

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen suunnistusjaoston organisoima sprinttisuunnistuskilpailu, Evijärvi-sprintti kilpailtiin keskiviikkoiltana Evijärven taajamassa. Kilpailukeskuksena toimi Evijärven nuorisoseura ja kilpailualue rakentui Viskarinmäen ympäristöön. Kilpailusarjoista suurin oli miesten yleinen kahdellakymmenellä osallistujallaan.

Miesten pääsarjassa nopeinta vauhtia piti lohjalaista Hiidenkiertäjät nimistä suunnistusseuraa edustava Mikko Patana ajalla 14.31 jättäen toiseksi tulleen pedersöreläisen Emil Janssonin 48 sekunnin päähän. Naisten sarjassa voiton vei saman seuran punavalkomustissa väreissä suunnistava Jenny Patana kellottaen ajan 13.39. Hänen eronsa naisten yleisessä toiseksi juosseeseen Kirkkonummen Lynxin Sanni Norrbackaan oli 41 sekuntia.

SUUNNISTUSKILPAILUILLE tunnusomaista on se, että kilpailuissa osanottajia on yleensä hyvin monesta eri ikäluokasta. Jalasjärven Jalaksen väreissä H55-sarjassa juossut Jukka Virnala oli päivän suorituksensa jälkeen maalissa tyytyväisellä tuulella.

–Vitosrastia lukuun ottamatta täydellinen suoritus. Meillä oli 18 rastia ja metsäsuunnistuksesta poikkeava mittakaava. Tällä kartalla kohteet tulevat todella nopeasti vastaan. Pitäisi enemmän kiertää näitä sprinttikilpailuja, jotta tulisi kokemusta tämänlaisella kartalla juoksemisesta, Virnala kertoo.

Virnalan mielestä yleisesti Etelä-Pohjanmaan alueella sprinttisuunnistuskilpailuja järjestetään varsin vähäsen ja toivoisi asiaan kehitystä.

–Kyllä huomattavasti enemmän saisi pitää. Nyt kun katsoo tämänkin kilpailun osallistujamäärää, niin tilausta olisi. Kiitettävästi porukkaa arki-illaksi. Tämä oli tärkeä kenraaliharjoitus monelle tulevan viikonlopun Teuvan Rivakan sprinttisuunnistuksen aluemestaruuskilpailuihin. Rasteja oli tänään runsaasti kilpailualueella, joten kyllä laitettiin päätä pyörälle, Virnala naurahtaa.

EVIJÄRVEN taajama soveltui Virnalan mukaan hyvin sprinttisuunnistukseen ja ratasuunnittelu keräsi kilpailijalta kehuja.

–Iso plussa ja kiitos ensinnäkin etämaalin hyödyntämisestä. Se, kun kilpailukeskus oli kauempana nuorisoseuralla ja kilpailijat ei sitä kautta päässeet mitenkään etukäteen tutustumaan maastoon oli todella onnistunut ratkaisu. Kaikki kilpailijat olivat lähdössä hyvin tasaveroisessa asemassa. Myös karttapainatukset olivat laadukkaat ja kuvatut kohteet selkeitä, Virnala sanoo.

Kansallisen tason sprinttisuunnistuskilpailu keräsi osallistujia yhteensä 162. Kilpailun jälkeen järjestettiin kilpailualueella ja sen rasteilla kuntosuunnistusmahdollisuus Järvi-Veikkojen iltarasteilla normaalien käytäntöjen mukaisesti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.