JPK:lla kasassa ennätysmäärä joukkueita, mutta vielä mahtuu mukaan

Jussi Virtanen ja Eetu Puntala iloitsevat suuresta jääkiekkoilijoiden määrästä, joka harjoittelee Järviseudun jäähallilla. Joukkoon mahtuu vielä uusiakin harrastajia.
JPK lähtee toteuttamaan ja jalkauttamaan keväällä julkistamaansa strategiaa olla alueen isoin ja laadukkain kasvattajaseura. –Tarjoamme nuorille kiekkoilijoille kasvupolun liigaseuroihin ja maajoukkueeseen ja samalla erittäin hyvän harrastusmahdollisuuden: kehittyä lajin parissa omassa seurassa ja jatkaa sitä vielä aikuisenakin Edustus-joukkueessa, kertoi juniorivalmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

JPK:lla ei ole vielä koskaan ollut niin paljon joukkueita sarjatoiminnassa kuin tällä hetkellä on. –Tavoitteena on taata kaikille harrastajille omaa taitotasoa ja kiinnostusta vastaava paikka pelata. Joku saattaa haluta treenata joka päivä, toinen harvemmin, eikä välttämättä ole niin kiinnostunut kilpapelaamisesta.

Virtanen painottaa varttuneempien junioreiden harjoittelussa oheisharjoittelukulttuurin kehittämistä, oikeiden asioiden harjoittelemista sekä viikon rytmittämistä oikein treenin ja levon suhteen: –Niihin tullaan seurassa panostamaan.

Uusia harrastajia otetaan mukaan kaikissa ikäluokissa. –Vanhempanakin voi aloittaa kiekon, ja Jääkiekkoliiton säännöt sallivat myöhemmin aloittaville nuorempien kanssa pelaamisen.

Leijona luistelu- ja kiekkokoulussa tavoitteena on harrastajamäärän tuplaaminen. Virtanen lupaa lapselleen uutta harrastusta harkitseville vanhemmille ryhmän tarjoavan innostavuutta ja hyvät ohjaajat. Lajitaitoja harjoitellaan leikin sisällä, innostumisen kautta. –Toiminta käynnistyy lokakuun alussa. Tytöille pyritään perustamaan oma ryhmä.

SEURAN hallintoa vahvistaa heinäkuussa aloittanut Eetu Puntala. –Vastuualueeseeni kuuluvat seuran markkinointi: lehdistö, some ja ideoiminen, yhteistyökuvioiden uudistaminen sekä seuratoiminnan kehittäminen. Pyrin viemään sponsoritoimintaa yhä enemmän yhteistyön suuntaan, jolloin se olisi selkeästi molempia osapuolia hyödyttävää ja konkreettista, Puntala linjaa.

Markkinoinnissa hän aikoo hyödyntää tarinallistamista nostamalla esille harrastajia ja heidän kokemuksiaan.

Puntala jakaa työaikaansa ainakin vuoden loppuun saakka kaupungin Liikunnasta yhteistyöllä iloa ja elinvoimaa -hankkeessa, jonka tiimoilta on tehnyt yhteistyötä seuran kanssa aiemmin.

Mainos

Innolla jäälle

JPK:n kausi käynnistyi vauhdikkaasti, kun viime viikolla järjestetyllä starttileirillä harjoitteli parikymmentä D- ja C-ikäistä sekä 39 nuorempaa jääkiekkoilijaa. Jussi Virtasen päivät venyivät 14-tuntisiksi, mutta meno oli hauskaa ja antoisaa.

–Jo useampana vuonna järjestetty starttileiri aktivoi junioreita ja yksittäisiä pelaajia harjoituskauteen. Mukaan saatiin iso osa omista pelaajista, paljon Soinin Tiikereiden pelaajia sekä muutama Karstulasta sekä yksittäisiä pelaajia muualtakin. Jään lisäksi treenattiin myös urheilukentällä.

JÄÄVUOROT pyörivät jo, ja kesän aikana asfaltoidun Järviseudun jäähallin pihamaan täyttävät iltaisin hallille tulijoiden autot. Esimerkiksi Muijakiekon toiminta on käynnistynyt kesätauon jälkeen. Siellä suunnitellaan oman ryhmän perustamista vasta-alkajille, jos innokkaita on tarpeeksi.

Avoimia yleisövuoroja on viikoittain, niiden aikataulut löytyvät JPK:n kotisivun kalenterista.

–Jäähalliyhtiön kannalta tilanne on hyvä: käyttöaste on iltaisin todella korkea ja myös viikonloput täyttyvät, kun sarjat käynnistyvät.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.