Ulkokuntolaitteet kovassa käytössä Kortesjärvellä

Julkaistu:

Aihe:

LIIKUNTATALON edustalle rakennettu ulkokuntosalialue on löytänyt paikkansa liikkujien keskuudessa. Koulun pihaympäristöä koskevan remontoinnin yhteydessä rakennetut kuntolaitteet asennettiin paikalleen kesän alkupuolella ja laitteet mahdollistavat matalankynnyksen kuntolaiteharjoittelun Kortesjärvellä kesäolosuhteissa.

Perjantai-iltana laitteille olivat tulleet harjoittelemaan Heli Ainamo tyttäriensä Fanni ja Vilja Ainamon kanssa. Ainamot asustavat Tukholmassa ja olivat saapuneet vierailemaan isovanhempiensa luokse Kortesjärvelle. Heidän mukaansa kuntolaitteet ovat laadukkaat ja tarjoavan erinomaisen sekä helpon mahdollisuuden harrastaa lomalla, niin kuin myös työpäivän jälkeenkin arvokasta arkiliikuntaa.

–Huomasimme heti laitteet, kun ajoimme tästä ohi. Paikka näytti uudelta ja laitteet ovat tosi hienot. Samanlaista alueidenkäyttöä toivoisin enemmänkin. Silloin, kun olen nuorena täällä kulkenut, tuntui ettei tämänlaisiin asioihin satsattu ollenkaan, Heli Ainamo kertoo.

PUISTOKUNTOLAITTEET tarjoavat hauskan tavan harjoittaa lihaskuntoa ulkoilmasta nauttien. Ulkokuntolaitteet sopivat erinomaisesti eri-ikäiselle aikuisväestölle kuntotasosta riippumatta. Nyt kun laitteet on Kortesjärvelle saatu toivovat Ainamot, että niitä tullaan huoltamaan asianmukaisesti.

–Uskon, että laitteet löytävät käyttäjäkuntansa, kunhan niiden ylläpidosta tullaan vastaamaan aktiivisesti ja sitä kautta hyvät kuntoilumahdollisuudet säilytetään, Fanni Ainamo toteaa.

–Tykkäsin eniten tuosta soutulaitteesta. Se ei ole aluksi kovin raskas, mutta kun sitä jatkaa pidempään, kuten esimerkiksi vaikka minuutin, niin sitten alkaa tuntumaan, Vilja Ainamo mainitsee.

LAITTEISTO Kortesjärvellä on Ainamojen mukaan monipuolinen. Kuntolaitteiden seasta löytyi iloisia yllätyksiä, mutta parannettavaakin kuntoilijoille nousee mieleen ensimmäiseltä harjoituskerraltaan. Kehittämistoiveet kohdistuisivat riippumislaitteisiin.

–Noiden köysien avulla pystyy tehdä hyviä harjoituksia. Se on laitteena todella rankka. Toivoisin, että alueelle saataisiin jotain riippumislaitteita tai vastaavia, jotta rasitusta saisi enemmän yläkropalle. Kotonamme Tukholmassa viereisellä ulkokuntosalialueella sijaitsee paljon yläkroppaa kehittäviä laitteita, joten siitä se nousi ensimmäisenä mieleen, Heli Ainamo sanoo.

Kuntoilulaitteita ei siis välttämättä enää tarvitse käyttää Kortesjärvellä sisätiloissa, vaan sen voi yhdistää mukavasti ulkoiluun. Varsinkin kelien osuessa kohdalleen harjoituksensa on varmasti mukavampaa suorittaa raittiissa ulkoilmassa sisätilojen sijasta. Vierailun ulkokuntosalilla pystyy helposti suunnitella esimerkiksi juoksu- tai kävelylenkin oheen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.