Veto varmisti runkosarjan voiton

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SAARIKENTÄLLÄ pelattiin sunnuntaina 11. elokuuta vimpeliläisten runkosarjan viimeinen kotiottelu, kun vastaan asettui Siilinjärven Pesis. Vedolla oli kolmen pisteen voiton kautta mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto, kun taas siilinjärveläiset kaipasivat kipeästi pisteitä taistelussaan sarjapaikkansa säilymisestä. Peli päättyi Vedon rutinoituun 2-0 (3-1, 1-0) voittoon ja näin ollen runkosarjan piikkipaikka tulee säilymään vimpeliläisillä viimeisen kierroksen otteluiden tuloksista riippumatta.

Vedon ulkopeli on ollut rautaista koko kauden ja Vimpelin pelitavan kivijalka. Sisäpeli aikaisemmassa ottelussa Raahetta vastaan oli nälkäistä, mutta Siilinjärveä vastaan käydyssä kamppailussa se ei päässyt vastaavanlaiselle tasolle. Sisäpelissä Vedon prosentit pysyivät vaatimattomana, mutta ratkaisevissa tilanteissa merkistä saatiin muodostettua ottelun voittamiseen tarvittavaa vaarallisuutta. Pelin paremmasta ei Vimpelin sunnuntai-iltapäivässä jäänyt epäselvyyttä, vaikka viimeinen jakso tarkaksi yhden juoksun jaksoksi menikin.

OTTELUN jälkeisessä lehdistötilaisuudessa vimpeliläisten ykköspalkittu Sami Haapakoski totesi ottelussa perättäisten onnistumisten puutteen sotkeneen Vedon sisäpeliä. Saavutetun voiton ja Sotkamon JymyJusseja vastaan kompastelun myötä tiistaina Leppäkoski Areenalle ei tarvitse lähteä pakkovoittoasenteella.

–Kyllähän sen näkee tilastoistakin. Tommoisilla prosenteilla ei pelissä paljoa juhlita. Tavoite peliin oli kuitenkin kolme pistettä, jotta saadaan hengähtää ensi tiistaina Kankaanpäässä ja se täyttyi. Täytyy olla tyytyväinen siihen, Haapakoski analysoi.

VEDON pelinjohtaja Markku Hylkilä oli Haapakosken kanssa samoilla linjoilla sisäpelin haasteista. Tulostavoite eli runkosarjan voitto kuitenkin täyttyi. Katseet alkavat siirtyä ensi perjantaina alkaviin pudotuspeleihin.

–Tässä illassa ei ole paljoa purkamista. Laadukas ulkopeli ja heikko sisäpeli. Välitavoite on nyt saavutettu. Kevätkierroksella rallateltiin menemään, mutta syksyllä vastaan tuli huomattavasti tiukempia pelejä. Se on herkkää hommaa pesäpallo, varsinkin sisäpelissä. Silloin kun homma ei ole ihan tikissä ja ei tule peräkkäisiä onnistumisia, niin silloin peli muuttuu vaikeaksi. Nyt tiistai hoidellaan ja perjantaina on kanisterit täynnä, kun aletaan pelaamaan kunnon pelejä, Hylkilä toteaa.

Vimpeliläisten puolivälierävastustaja selviää tiistaina pelatun runkosarjan päätöskierroksen jälkeen. Viimeinen pudotuspeleihin oikeuttava kahdeksas paikka ratkeaa Kankaanpään Mailan, Imatran Pallo-Veikkojen ja Kiteen Pallon välillä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.