Rani Park avattiin Evijärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

USEAMMAN vuoden ajan Evijärven koulukeskuksen viereen rakenteilla ollut liikuntaleikkipuisto pääsi vihdoin virallisesti liikkujien käyttöön. Rani Parkiksi nimetylle liikuntapuistolle järjestettiin juhlalliset avajaiset sunnuntaina 11. elokuuta. Tilaisuuteen saapui paikalle runsaasti innokkaita välineiden testaajia sekä puiston rakentamiseen keskeisesti vaikuttaneita henkilöitä.

Idean isäntänä toimineen Petteri Laukkosen mukaan työ kiittää vihdoin tekijäänsä. Yritysyhteistyö projektissa onnistui, mutta talkootyössä rakentamisen varrella ilmeni jonkin verran haasteita.

–Yritysyhteistyön toteuttaminen riippuu pitkälti henkilöistä ja siitä miten asiat osataan henkilöille esittää. Talkoohommat olivat jonkin verran haasteellisempia. Meillä oli kourallinen sellaisia aktiiveja, jotka käärivät hihoja oikein urakalla puiston eteen ja sitten pieni määrä sellaista porukkaa, joka saapui aina kun kiireiltänsä kerkeävät. Koko projektissa haasteellisinta oli talkoolaisten aktivoiminen, Laukkonen arvioi

EVIJÄRVEN kirkonkylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Heidi Jussinmäki oli mukana talkooporukassa ja toimi puiston avajaisissa ylläpitämässä kahvitusta. Hän on samaa mieltä Laukkosen kommentin kanssa talkootyön haastavuudesta.

–Mukana rakentamisessa olisi voinut olla enemmänkin porukkaa, niin olisi saatu alue valmiiksi huomattavasti aikaisemmin. On varsin haastavaa saada väkeä vapaa-ajallansa talkoilemaan. Pienten lasten vanhemmilla on omia askareitansa ja arkipäivän rutiineja, joten aikaa tämänkaltaisiin projekteihin on usein hyvin vaikea irrottaa. Saa kuitenkin olla todella tyytyväinen, että tämän kokoinen puisto talkoilla saatiin pystyyn, Jussinmäki ilmoittaa.

PUISTON rakentamiseen sponsorirahoja saatiin Ab Rani Plast Oy nimiseltä teerijärveläiseltä yritykseltä. Yrityksen konsernijohtaja Mikael Ahlbäck on tyytyväinen työn lopputulokseen. Hänen yrityksensä vastasi projektiin lähtöön kysyttäessä heti myönteisesti.

–Ymmärtääkseni täällä oli paikalliselta yritykseltä kysytty pääsponsorointia, mutta he olivat ilmeisesti olleet hieman nihkeitä lähtemään mukaan. Meihin oltiin yhteydessä ja nappasimme asian heti. Myöhemmin kuulimme jälkeenpäin, että moni muukin yritys olisi halunnut lähteä mukaan. Meille projektissa tärkeimpiä asioita ovat lasten liikunnan lisääminen sekä yrityksemme nimen esiin tuominen mahdollisia tulevia rekrytointitarpeitamme varten, Ahlbäck kertoo.

Nyt kun liikuntaleikkipuisto on kokonaisuudessaan valmis, Laukkonen toivoo puiston saavan aktiivisia käyttäjiä. Puiston kautta halutaan kannustaa arkiliikunnan lisäämiseen ja sitä kautta myös hyötyliikuntaan.

–Puisto on rakennettu sen vuoksi, jotta paikalliset nuoret löytäisivät liikunnan uudelleen. Liikunnallinen elämäntapa lähtee jo nuoresta liikkeelle. Hyvä kunto on tärkeä perusta kaikelle jaksamiselle, Laukkonen tiivistää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.