Peli ei ole vielä menetetty

Nestori Yli-Sissala, Risto Ojanperä ja Mikael Penninkangas seurasivat tilanteen etenemistä Ankkureiden ja Vedon välisessä ottelussa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Runkosarjan loppumetreillä joukkueella on edessä kovia kohtaamisia: Kouvola ja Koskenkorva kotona, Tahko ja Sotkamo vieraissa. Pelinjohtaja Risto Ojanperä kehuu joukkueen pelaajien yksilöllistä valmistautumista ja hyvää henkeä. –Se on sama, ketä sieltä tulee vastaan. Tässä vaiheessa (kärki)joukkueet treenaavat kovaa ja huiluuttavat pelaajia, eli kokoonpanot voivat olla mitä vain. Emme mieti nyt vastustajia liian paljon, vaan oma peli on tärkein, pitää saada lapsukset pois. Merkki- ja ajatusvirheiden vähentämiseksi tehdään töitä.

Harjoitukset ovat hiomista ja sopimista. Pelinjohdon lisäksi myös pelaajat katsovat videoita ja miettivät strategioitaan suhteessa omaan osaamiseen itse, vaikka lyöntipaikat päätetään lopulta yhdessä. Ojanperä ei usko kaiken tiedon kaatamiseen ylhäältä päin.

Hän muistuttaa, että liiallinen valmistautuminen voi olla joskus myös este hetkessä elämiselle. –Jos liikaa suunnittelee, peli ei tule selkärangasta.

ENNEN neljää viimeistä peliä ei mietitä, mitä tapahtuu runkosarjan jälkeen, Ojanperä vannoo. –12 pinnaa on vielä jaossa. Ulkopeli toimii pääsääntöisesti hyvin. Päivittäinen tekeminen ratkaisee kuitenkin kokonaisuuden ja sen, kuinka peli kulkee. 13.8. nähdään, mikä on tilanne.

Se, mitä fanit ja yleisö voivat tehdä, on olla paikalla. –Vuorovaikutus pelaajien ja yleisön kanssa toimii parhaimmillaan saumattomasti. Kun pelaaja innostuu ja innostaa sekä yrittää tosissaan, se välittää katsomoon hyvää fiilistä. Kannustus auttaa pelaajaa antamaan parhaan panoksensa joukkueelle.

PESÄPALLOJAOSTON puheenjohtaja Jouko Salmenautio jaksaa uskoa joukkueeseen: –Joka peliä lähdetään voittamaan. Uskon ammattilaisten tekemiseen, kyllä he kaikkensa yrittävät. Usein se on hyvin pienestä kiinni.

Se, miksi voittoja ei tule, on hänelle kysymysmerkki. –Kun sen tietäisin, satasen antaisin. Monella tavalla on sitä kultaista hanaa koitettu etsiä. Vakaa usko on kuitenkin siihen, että sarjapaikka pidetään.

Siilinjärvi, Koskenkorva ja Alajärvi pitävät perää runkosarjassa. Kaksi viimeistä joukkuetta kohtaavat putoamiskarsinnassa, jonka häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa karsintaan Ykkösen runkosarjan toiseksi parasta joukkuetta vastaan.  Oulu ja Hamina kamppailevat Ykköspesiksen kakkossijasta. Siellä kolmanneksi sijoittunut pelaa Superin kolmanneksi viimeistä vastaan samalla paras viidestä -systeemillä.

Manse PP Tampereelta varmisti jo sunnuntaina Ykköspesiksen runkosarjan voiton, mikä tietää nousua pääsarjatasolle. Joukkue on hävinnyt kuluvalla ykköspesiskaudella tähän mennessä vain yhden ottelun. Sen riveissä pelaa vimpeliläinen lukkari Taneli Lassila, joka on ollut yksi joukkueen avainpelaajista ja valittiin heinäkuun pelaajaksi Ykköspesiksessä. Myös vimpeliläislähtöinen Juho Ammesmäki kuuluu joukkueeseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.