Tilaustaidetta ja hevoshaaveita

Miia Koivulampi työpöytänsä ääressä. Käsissään hänellä on toinen osa Tuuvan talli -sarjan sarjakuvakirjoja, jotka on piirtänyt hänen esikuvansa Lena Furberg. –Juuri sain taas luettua kaikki osat läpi, Koivulampi kertoo.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KOIVULAMPI ei ole ollut kuvataidekerhossa tai vastaavassa, mutta on koulun kuvataidetuntien lisäksi piirtänyt aina paljon itsekseen. Tilaustöiden lisäksi Koivulampi piirtääkin paljon myös omaksi ilokseen ja hänellä on aina lehtiö täynnä keskeneräisiä töitä. Työnsä hän tekee esimerkiksi puuväreillä, tusseilla, öljyväreillä ja vesiväreillä.

 –Piirrän vähän mitä mieleen tulee, ei ole niin säännöllistä tai tarkkaa, Koivulampi kertoo,  

–Jos teen sarjakuvia, niin ne ovat hevosaiheisia, mutta piirrän myös esimerkiksi julkkisten muotokuvia.

Piirtänyt Koivulampi on ala-asteelta asti ja saman ajan mukana on kulkenut myös hevosharrastus. Koivulampi käy edelleen ratsastamassa viikoittain Lehtimäellä, minkä lisäksi hän on käynyt leireillä myös muilla talleilla. Omaa hevosta hänellä ei ole, mutta haaveena olisi joskus hankkia norjan vuonohevonen. 

–Ala-asteella, kun musta tuli hevoshullu, niin silloin aloin myös piirtämään paljon hevosia, Koivulampi nauraa.

SARJAKUVIA Koivulampi piirtääkin pääasiassa hevosista. Ennen hän väritti sarjakuvat käsin esimerkiksi puuväreillä, nyt hän sen sijaan piirtää ääriviivat paperille tussilla, sen jälkeen skannaa kuvan ja värittää sarjakuvan lopuksi tablettitietokoneella.

–Ennen myös tarina saattoi tulla siinä piirtämisen lomassa, mutta nykyään suunnittelen sen etukäteen, Koivulampi lisää.

Koivulammen esikuva piirtämisen saralla on ruotsalainen sarjakuvapiirtäjä Lena Furberg, joka on tunnettu esimerkiksi Polle ja Tuuvan talli -hevossarjakuvistaan. Myös Koivulammen unelmana olisi tulla tulevaisuudessa sarjakuvapiirtäjäksi. 

KOIVULAMMEN yrityksellä on oma Instagram-sivu nimellä artfrommiia, minkä lisäksi hän myi itse tekemiään kortteja ja kirjanmerkkejä äskettäin myös esimerkiksi Lehtimäen Ränkipäivillä.

–Ränkipäiville myytäväksi viemäni kortit menivät hyvin kaupaksi, Koivulampi kertoo, 

–Sitä kautta sai myös levitettyä tietoisuutta ihmisille ja tuli uusia tilauksia.

–Tänä vuonna aionkin alkaa tekemään ajoissa joulukortteja myyntiin.  

Tilaustyöt ovat olleet korttien ohella myös kirjanmerkkejä ja muotokuvia. Tilauksia voi tehdä sähköpostilla tai Instagramin yksityisviestillä. Koivulampi voi lähettää tilaustöitä myös postitse.

 –Kirjanmerkeissä moni on toivonut kukkakuviota ja muotokuvissa taas on voinut lähettää lapsesta valokuvan, jonka olen sitten piirtänyt tai maalannut, Koivulampi kertoo.

Yhden kirjanmerkin tekemiseen menee noin tunti tai jonkin verran kauemmin. Muotokuvan tekemiseen taas menee helposti paljon pidempäänkin, noin viidestä kahdeksaan tuntia. 

PARHAINTA taiteen tekemisessä onkin Koivulammesta paitsi lopputulos myös itse prosessi:

 –Paras on se vaihe, kun pääsee innostuneeseen tilaan ja kuuntelee vaikka musiikkia siinä samalla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.