Torstaiset onkikisat ovat taas täydessä vauhdissa

Miro Happo, 10 vuotta, ja siima solmussa rantakasvustossa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN urheilukalastajien järjestämät viikoittaiset onkikilpailut alkoivat tavalliseen tapaan heti koulujen päätyttyä.

Kesän ensimmäisissä kisoissa, jotka pidettiin Antinrinteen rantaraitin ja laavun avajaistilaisuuden yhteydessä, oli jopa kolmekymmentä osallistujaa. Sen jälkeen torstaisin puoli kuudelta alkavia kisoja on pidetty meijerinsillan ympäristössä.

Lapsille ja nuorille on oma sarjansa ja aikuisille omansa. Kaikki lapset palkitaan. Mukaan otetaan omat onget ja madot.

–Tämä on pidetty tällaisena kaksi- ja puolituntisena kilpailuna. Se riittää yhdelle illalle, urheilukalastajien Janne Happo kertoo. –Kisoja on pidetty tänä vuonna meijerillä sillä ajatuksella, että tenavat pääsevät polkupyörällä tänne kätevästi, mutta eipä se ole näyttänyt lisäävän osallistujamäärää.

Tällä viikolla paikaksi vaihtuu Jokisilta.

Kesän suurin kala on toistaiseksi ollut 715-grammainen lahna.

–Kyllä meijerin kohdalta on aina silloin tällöin pieniä haukiakin saatu, Happo sanoo. –Siinä on muun muassa särkeä, ahventa, haukea, lahnaa, suutareita ja salakoita. Tulevaisuudessa ja toiveissa on, että olisi kuhaakin, jota istutettiin viime vuonna muistaakseni 37 000 poikasta. Jos niitä joka vuosi istutetaan, kyllä sen varmaan viidessä vuodessa pitäisi ruveta näkymään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.