Toiminnallisessa kesäjumpassa otetaan tila haltuun

Fitnesspalvelu Karoliinan kesäjumpissa on panostettu tänä vuonna toiminnallisuuteen. Kuvassa aamutreeniläisiä Aapiskujan koululla. Karoliina Joohs kuvassa oikealla.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

FITNESSPALVELU Karoliinan omistaja Karoliina Joohs asettelee välineitä maahan sopivien välimatkojen päähän toisistaan tarkistaen aina välillä paperista, mitä liikkeitä hän oli tälle päivälle suunnitellut.

–Toiminnallisessa treenissä on aina tällaista värkkäämistä, Joohs naurahtaa, 

–Mutta se palkitsee kyllä sitten.

JOOHS on toiminut täysipäiväisenä yrittäjänä vuodesta 2013 lähtien. Kesäjumppia on hänellä ollut aiemminkin, mutta tänä kesänä ohjelmaan on tullut joitain muutoksia.

–Ennen on ollut enemmän kahvakuulatyyppistä, nyt taas enemmän toiminnallista treeniä, Joohs kertoo, – Otetaan tila haltuun.

Vimpelissä järjestettävien treenien lisäksi järjestetään kesällä erilaisia jumppia myös Lakiksella, Paalijärvellä ja Perhossakin. Lakiksella treenejä on kerran viikossa, Paalijärvellä ja Perhossa taas on tarkoituksena loppukesällä järjestää vielä yksi jumppauskerta kummassakin.

 –Päivätreenejä ei voi Aapiskujan koulun pihalla pitää sitten, kun koulut alkavat, Joohs huomauttaa,

 –Mutta muuten pidetään niin kauan kuin keliä riittää. Tavoitteena olisi päästä myös vetämään rannalle kahvakuulatreeni, jolloin ihmiset pääsisivät treenin jälkeen uimaan.

KESÄLLÄ jumppa toteutuu, jos siihen ilmoittautuu vähintään viisi henkilöä. Omia välineitä ei tarvitse ottaa mukaan, ellei niistä erikseen mainita. Joohsin mukaan jumpissa on käynyt keskimäärin kymmenisen ihmistä:

–Ihmiset ovat yllättävän hyvin kesällä liikkeellä, erityisesti maatalouslomittajat ovat vakituinen käyttäjäryhmä myös talviaikaan. Kesällä taas jumpissa käy paljon esimerkiksi lomalaisia ja opettajia.

Treeni kestää noin 45 minuuttia, mutta saattaa välillä hieman venyä siksi, että liikkeiden läpikäyntiin kuluu aikaa. 

–Tärkeintä on, että asiakkaat saavat treenata eikä niin, että minä vain puhun ja itse tekemiselle jää vähän aikaa, Joohs painottaa, 

 –Silloin kun vedän treenejä, en itse treenaa. Näytän toki kaikki liikkeet ja teen aluksi mukana, mutta sitten alan kiertelemään ja kyselemään, katsomaan miten treeni sujuu.

OMAA kuntoaan ei tarvitse Joohsin mukaan epäillä jumppiin ilmoittautuessaan, sillä liikkeet ovat muokattavissa kunnon mukaan. 

–Tominnallista treeniä ei ole tarkoitettu vain sellaisille, jotka ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa, Joohs huomauttaa, 

 –Ja vaikka olisi jotain vaivaa esimerkiksi olkapäässä, eikä pysty kaikkea tekemään, niin korvaavia liikkeitä kyllä keksitään.

Ennen kaikkea treenissä saakin haastaa itsensä.

–Kaikki liikkeet tehdään kelloa vastaan, esimerkiksi 30 sekunnin ajan, omaan tahtiin. Kukaan ei ole vieressä sanomassa, että nyt kykkyyn-ylös-kyykkyyn-ylös, Joohs nauraa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.