Arja Havakka esiintyi Vimpelissä

Arja Havakka esitti Venlan & Väinön -keikallaan muun muassa Keminmaan eläkeliiton laatiman räpin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Saa hymyillä ja hengittääkin, Havakka avaa esityksensä ja yleisö nauraa.

HAVAKKA kertoo asuneensa vuodet 1952-1954 Vimpelin Koskelan kylässä, ja tuona aikana hän oli myös käynyt Vimpelissä koulua pienessä hirsirakennuksessa Koskelankylän ja Kirkonkylän välissä. Mieleen olivat noilta vuosilta jääneet myös hänen saamansa lapikkaat, joita Havakka kertoo pitäneensä ”kesät talvet, koska ne olivat niin kivat”. 

Urallaan Havakka on toiminut alkujaan ravintolamuusikkona ja keikkaillut sitten oman orkesterin kanssa 35 vuotta. Esiintyessään myöhemmin aikuisiällä Vimpelin Kisarannassa oli Vimpeli-Seurassa toimivan Jari Takalan äiti Eeva Takala tullut puhumaan Havakalle ja kertonut, että he olivat aikanaan olleet Havakan kanssa koulukavereita.

Viime lokakuussa Havakka ja Jari Takala sopivat, että Havakka tulisi esiintymään Vimpeliin. Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa. 

YLEISÖ on odottavaista. Ensimmäisenä ilmoille kajahtaa Kultainen nuoruusj a sitä seuraa Saunavihdat. Tunnin kestävän esityksen aikana kuullaan myös esimerkiksi Heili KarjalastaKalliolle, Kukkulalle ja Paimenen syyslaulu. Välillä Havakan sijaan kappaleen ehtii avata joku yleisön joukosta. Havakka innostaakin kuulijoita laulamaan mukana ja muutaman kappaleen aikana Havakka pyytää myös kolmea yleisön jäsentä laulamaan kappaleita kanssaan mikrofoniin. Säestystä ei ole, mutta se ei haittaa, sillä laulujen melodiat ovat yleisölle entuudestaan tuttuja. 

VUOTEEN 1962 asti Havakka kertoo toimineensa iltanäyttelijänä Lappeenrannan teatterissa. Samaan aikaan hänen kanssaan siellä oli muun muassa Eeva Litmanen. 

–Siitä sitten jatkoin joksikin aikaa Lahteen, Helsinkiin ja sieltä Rovaniemelle. Nyt olen Keminmaalla Paavo Väyrysen kanssa, Havakka heittää.

Havakka kertoo asuneensa nyt muutaman vuoden Keminmaassa ja olevansa siellä mukana eläkeliiton vapaaehtoistoiminnassa. Toimintaan kuuluu esimerkiksi esiintymistä vanhainkodeissa sekä vanhuksien kanssa ulkoilua. Perinteisempien laulujen lomassa Havakka esittääkin Vimpelin tapahtumassa kaikkien yllätykseksi myös Keminmaan eläkeläisten laatiman räpin. 

KEIKKAKESÄ on Havakalla ollut monipuolinen: konsertteja on ollut paljon, kuten myös ”pienempiä juttuja”. Kuun lopussa Havakka kertoo esiintyvänsä Lappeenrannan satamassa imatralaisen, 20-jäsenisen Hanurikerhon kanssa. 

 –Eilen tuli myös tieto, että uusi levy lähtee jakeluun, Havakka kertoo, 
– Koko ajan on jotain toimintaa meneillään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.