Herättäjäjuhlat Kauhavalle ensi vuodeksi

Julkaistu:

Aihe:

Seuraavat herättäjäjuhlat järjestetään Kauhavan lentokentän alueella ensi vuonna, 3.–5. heinäkuuta 2020.

Kyseessä on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suurimmista hengellisistä kesäjuhlista. Niitä on järjestetty jo vuodesta 1893, joka vuosi eri paikkakunnalla.

Juhlat pidetään säästä riippumatta aina taivasalla. Ohjelman perusrunkona ovat seurat. Noin tunnin mittaisissa seuroissa vuorottelevat lyhyet puheet ja virret. Seurojen lisäksi juhlilla on oheisohjelmaa lapsille ja nuorille sekä esimerkiksi erilaisia tapaamisia ja konsertteja. Herättäjäjuhlissa nähdään jonkin verran myös perinteisiä körttipukuja.

Nivalassa viime viikolla järjestetyille herättäjäjuhlille osallistui herättäjäyhdistyksen arvion mukaan 22 500 kävijää.

Kanta-Kauhavalle ne tulevat ensimmäistä kertaa. Edelliskerran ne olivat nykyisessä Ylihärmän kaupunginosassa vuonna 1982.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.