Japanin suurlähettiläs vierailee Vimpelissä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin kunta on aloittanut yhdessä Vedon kanssa niin sanotun pesäpallodiplomatiakampanjan, joka tavoitteiltaan muistuttaa esimerkiksi Kiinan pandadiplomatiaa. Vimpelin kunnan tavoitteena on lähteä viemään pesäpalloa maailmalle yhdessä Vedon kanssa. Pesäpallo on Suomen kansallislaji ja sen lisäksi puhtaasti suomalainen, kulttuurillisesti uniikki tuote.

PESÄPALLODIPLOMATIAN tavoitteena on viedä hyvää Suomi-kuvaa maailmalle, mahdollistaa kansainvälistä kummikaupunkitoimintaa ja ennen kaikkea edistää koko Järviseudun alueen vientiä, turismia ja koulutusvientiä. Kiinalaiset ja japanilaiset ovat kiinnostuneita suomalaisesta koulutuksesta, orgaanisesta ruuasta, kierrätysosaamisesta ja kestävän kehityksen tuotteista. Järviseudulla on kaikkea edellä mainittua osaamista ja paljon muuta, missä on valtaisaa vientipotentiaalia.

Suomella ja Japanilla on ollut sata vuotta kestänyt erinomainen diplomaattinen suhde. Japanilaiset ovat erittäin kiinnostuneita suomalaisesta koulutuksesta, tuotteista ja Suomesta maana. Japani on Yhdysvaltojen lisäksi ainoa niin sanottu todellinen baseball-maa.

Pesäpallon juuret ovat baseballissa. Vimpelin kunta ja Veto halusivat kutsua yhden maailman suurimman baseball-maan suurlähettilään Takashi Muratan seuraamaan Vimpelin Vedon 85-vuotispeliä maailman pesäpallopääkaupunkiin Vimpeliin.

Tilaisuuden aikana on tarkoitus kertoa Suurlähettiläs Muratalle pesäpallon historiasta, säännöistä, ja kertoa Vimpelin tavoitteista lähteä viemään pesäpalloa Japaniin kummikaupunkitoiminnan avaamiseksi.

Vierailun aikana Herra Muratalle tullaan esittelemään Saarikenttää ja Vedon joukkuetta. Murataa isännöi Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson ja Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi, Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Latvala ja Suomen ulkoministeriöstä protokollapäällikkö suurlähettiläs Matti Heimonen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.