Vedon eSports tähtää nousujohteiseen syksyyn

Vimpeliläisen elektronisen urheilun joukkueen kesäkausi on ollut tahdiltaan tiivis, mutta alkaa hiljalleen lähestyä kohti loppuaan. Konkreettiset tulostavoitteet ensi syksylle on jo asetettu ja niiden saavuttamiseen alettu tekemään töitä hartiavoimin.

KOVASSA kasvussa maailmanlaajuisesti oleva kilpapelaaminen, josta käytetään myös e-urheilu nimitystä jatkaa kasvuaan Vimpelissä. Maailmalla lajissa yleisömäärät nousevat koko ajan ja siitä on tullut jo satojen miljoonien arvoista liiketoimintaa.

Vimpelin Vedon eSports-joukkueella kesä on jatkunut tiiviinä. FEL eli Finnish Esports League jatkuu vielä muutaman viikon. Haastajaliigassa pelataan kesän aikana yhdeksän runkosarjaottelua, joista takana on nyt kuusi kappaletta. Joukkueen tiedottajan Mikko Kalijärven mukaan kesä on ollut raskas ja lyhyt tauko heinäkuussa joukkueelle paikallaan.

–Meillä on ollut todella tiheä ottelutahti kesäkaudella. Neljä virallista peliä viikossa ja vielä siihen treenit päälle. Siinä ei kauhean montaa päivää huilaamiseen jää viikossa. Elokuussa rupeamme treenaamaan jo syksyä varten. Jotain pientä breikkiä olisi hyvä pitää jossain vaiheessa. Se voisi olla meidän valmistautumisellemme tuleviin koitoksiin tärkeintä, Kalijärvi kommentoi.

VETOLAISTEN syksyn ohjelma Telialiigassa on vielä suhteellisen avoin. Sarjaa kehitetään Kalijärven mukaan raa’alla kädellä, jolloin siihen saatetaan muodostaa erilaisia alasarjoja ja pääsarja ehkä mahdollisesti kasvaa.

–Lähdemme siihen joka tapauksessa pelaamaan parempaa sijoitusta. Nyt pelasimme neljännestä sijasta eli playoff-paikasta aina viimeiseen kierrokseen asti. Kyseisellä kierroksella putosimme valitettavasti paikalta pois, vaikka koko kauden olimme olleet neljäntenä. Se jäi jonkin verran kaivelemaan hampaankoloon, Kalijärvi kertoo.

Tulostavoitteet joukkueella ovat asetettu ja ne ovat konkreettiset. Tähtäimessä on tasaisilla esityksillä nostaa joukkueen asemaa kansallisissa sarjoissa.

–Pelaamme haastajaliigan voitosta nyt heinäkuun aikana. Runkosarjan päätteeksi pelataan liigakarsinnat, jotka ovat myös heinäkuun aikana. Jos menestymme liigakarsinnoissa, niin pääsemme ylimpään sarjaan eli liigaan joka alkaa heti elokuun alussa. Selkeänä tavoitteena on pelata nousujohteisesti. Nousevalla voimalla mennään, Kalijärvi linjaa.

ESPORTS toiminta Vimpelissä kehittyy tasaista vauhtia. Akatemiatoiminnan on tarkoitus alkaa syksyllä, jonka jälkeen järjestelmällisessä kehitysprojektissa edetään seuraavaan vaiheeseen.

–Syksyllä meillä alkaa Vetoakatemia Järviseudun ammatti-instituutissa. Alamme sitä kehittämään yksi porras kerrallaan. Ensin halusimme saada edustusjoukkueen kuntoon, nyt tähtäämme voimavaramme akatemian rakentamiseen ja sen jälkeen keskitymme junioreihin, Kalijärvi tiedottaa.

Telia eSports series ylitti ensimmäisellä kaudellaan kaikki odotukset. Voittajaksi kruunattiin odotetusti ENCE niminen joukkue. TV-tuotannon katsojaluvut liikkuivat parhaimmillaan lähellä sataatuhatta katsojaa kaikki kanavat yhteenlaskettuina.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.