Vedolle Järviseudun herruus ja kuusi pistettä Karjalasta

Vimpelin Veto palasi juhannustauoltaan räväkästi. Tuloksena kolmesta pelatusta ottelusta kolme puhdasta voittoa ja yhdeksän sarjapistettä. Seuraavan ottelunsa Veto pelaa Saarikentällä, jolloin vastaan asettuvat vahvasti viimeisimmissä peleissään esiintyneet seinäjokelaiset.

JUHANNUSTAUON jälkeen Superpesiksessä oli välittömästi luvassa Vimpelin Vedon ja Alajärven Ankkureiden välinen paikallistaistelu. Ottelu pelattiin 25.6. Vimpelissä Saarikentällä. Päivälle povatuista epävakaista sääennusteista huolimatta peli saatiin vietyä läpi hyvässä kesäkelissä.

Kamppailun ehdottomasti mielenkiintoisimpana hahmona toimi Ankkuripaitaan siirtynyt Tuomo ”Lönni” Lönnmark. Vetolaislegendan siirrosta Vedon Suomensarjajoukkueesta alajärveläisten riveihin tiedotettiin ottelua edeltävänä aamupäivänä. Lönnmark sai ottelun alussa pelaajaesittelyssä Saarikentän yleisöltä raikuvat aplodit niin Alajärven kuin myös Vimpelin kannattajilta.

Yhden kärkilyönnin itsellensä ottelussa kirjauttaneen Lönnin mailanvarsivoimalla ja kokemuksella vahvistuneista Ankkureista ei kuitenkaan ollut Vedon pysäyttäjäksi. Naapuripitäjien välinen kamppailu päättyi lopulta vimpeliläisille selvin lukemin 2–0 (7–0, 3–0) ja kolme sarjapistettä jäivät Vimpeliin.

PAIKALLISKAMPPAILUN jälkeen Vedolla oli tiedossa viikonloppuna kaksi peliä Karjalassa, jossa vastaan asettuivat Kiteen Pallo sekä imatralainen IPV. Molemmat pelit päättyivät vimpeliläisten 0-2 voittoihin ja sen myötä joukkueen johtoasema sarjan kärjessä vahvistui entisestään vetolaisten voittoputken jatkuessa.

Mainos

Imatralaiset ovat kohdanneet Vedon nyt kuusi kertaa Superpesikseen paluunsa jälkeen. Peleistä eteläkarjalaisille ei ole jäänyt käteen tähän mennessä vielä yhtäkään pistettä. Ottelun ykköspalkittu Sami Haapakoski oli pelin jälkeen mielissään vimpeliläisten esitykseen Karjalan kierroksella.

–Kyllä pitää olla tyytyväinen koko kiertueeseen, mikä tehtiin tässä viikonlopun aikana. Kuusi pistettä plakkarissa ja jos ajatellaan tätä peliä, niin jatkettiin samoilla linjoilla, millä on menty. Pidettiin vastustaja kohtuu vähissä kolmostilanteissa eikä päästetty hirveästi juoksuja tänäänkään. Pelimme on perustunut hyvään ulkopeliin, Haapakoski kommentoi IPV-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

VEDON pelit jatkuvat torstaina kotiottelulla Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Molemmat kovavireiset joukkueet ovat Superpesiksen kuntopuntarissa tällä hetkellä kärkipäässä ja kulkevat voittoputkessa: seinäjokiset ovat voittaneet neljä edellistä otteluaan, vimpeliläiset vastaavasti viisi. Merkille pantavaa on se, että JymyJussien voitot ovat olleet kaikki todella tiukkoja, kun taas Veto on ollut viimeisimmissä otteluissaan varsin suvereeni.

Edellisen tappionsa JymyJussit kokivat nimenomaisesti Vimpelin Saarikentällä Vedon vieraana, joten ottelussa tulee varmasti olemaan klassista revanssin makua. Etelä-Pohjanmaan valtikka kelpaa ja maistuu taatusti joukkueista kummallekin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.