Suvipäivät Kortesjärvellä loppusuoralle

Kortesjärveläisessä kesässä vahvasti vuosittain esillä olevat Suvipäivät löysivät tapahtumiinsa runsaasti osanottajia tänäkin vuonna. Tempauksia järjestettiin moneen erilaiseen makuun ja toimintaa oli tarjolla aina aktiivisemmasta tekemisestä taidenäyttelyihin. Tapahtumissa vieraillessa sekä osallistujista että järjestäjistä heijastui hyvä yhteishenki sekä tekemisen meininki.

ERILAISIA tapahtumia Kortesjärven kylän katukuvaan tuoneet Suvipäivät ovat alkaneet kaartua loppusuoralleen. Tapahtumasarja lähti käyntiin 22.6. Rantahallilla järjestettävillä lavatansseilla sekä Purmojärven ympärijuoksulla. Konseptin pääpäivänä toimi kotiseutupäiväksi nimetty lauantai 29.6., jolloin erilaista ohjelmaa oli järjestetty runsain mitoin aina soppatykkilounaasta pelimannien esitykseen Markin museon ja Kortesjärven palvelutoimiston ympäristössä.

Toiminnallisemman puolen Kortesjärven Suvipäivillä muodostivat muun muassa iltarastitapahtumat Porkholmassa ja Syväjärvellä, värkkäystila kirjastolla, patikkaretki Purmojärvelle sekä Saarijärventiellä sijaitsevalla Rantamajalla järjestetty lasten tapahtuma.

SAARIJÄRVEN Rantamajalle väkeä saapui tapahtumaan todella paljon. Organisoinnissa vahvasti mukana olleen Kauhavan kulttuuritoimen tapahtumasuunnitteluporukan Maria Kuikan mukaan tapahtuman järjestelyt sujuivat hyvin.

–Täällä oli todella monenlaista touhua tarjolla ja porukka saapui paikan päälle jo hyvissä ajoin. Alueella oli esimerkiksi polkutraktoriajelua, poniratsastusta, partiolaisten nikkarointipajaa, paloautoa ja rannassa oli kaikenlaisia ajoneuvoja esittelyssä, Kuikka kertoo.

Mainos

Lasten tapahtumalla on ollut vuosittain vahva paikkansa Kortesjärven kesässä.

–Tätä tapahtumaa on nyt järjestetty yli kymmenen vuotta ja tämä on ollut vuosi toisensa jälkeen todella suosittu. Kaikki toimintapisteet lukuun ottamatta kahviota ovat ilmaisia. Tänä vuonna tapahtumaa järjestäviä yhdistyksiä oli mukana noin kymmenkunta. Meillä oli kolmekymmentä ihmistä hommissa ja odotimme yhteensä kolmeasataa osallistujaa. Odotukset täyttyivät komeasti, Kuikka kommentoi.

SUVIPÄIVIEN ajaksi Kortesjärven palvelutalon valtuustosalin ovat täyttäneet Ritva Kottarin maalaukset. Valtuustosali toimii kokonaisuudessaan erinomaisena näyttelytilana ja näyttelyn avajaiset järjestettiin tiistaina 25.6. klo 18-19. Paikalle saapui useita Kottarin luomuksista kiinnostuneita vierailijoita. Näyttelyssä on mukana 27 taiteilijan teosta.

Aktiivisemmat tapahtumat Suvipäivillä alkavat olla takanapäin, mutta jos Suvinäyttelyt herättävät kiinnostusta, niin vielä keskiviikkona 3.7. sekä torstaina 4.7 on vielä mahdollisuus päästä tutustumaan Kottarin taidenäyttelyyn valtuustosalissa. Kankaankudontaryhmän sekä Maalataan ja Askarrellaan-ryhmän töiden näyttelyt Kortejärven kirjastossa jatkuvat vielä pidemmälle heinäkuuhun.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.