Kaksineuvoisen uusi johtaja on Piia Kujala

Kaksineuvoisen nykyinen hoitotyön johtaja Piia Kujala aloittaa marraskuussa kuntayhtymän uutena johtajana.

Julkaistu:

Aihe:

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen uudeksi johtajaksi on valittu ylihärmäläinen Piia Kujala.

Kujala astuu eläkkeelle jäävän Antti Perkkalaisen saappaisiin 1. marraskuuta, aluksi tämän vuosilomasijaisena. Ensi vuoden alusta hänestä tulee virallisesti kuntayhtymän johtaja.

Hän sai yhtymähallitukselta seitsemän ääntä. Kahdesta muusta ehdokkaasta kauhavalainen Eija Ala-Toppari-Peltola sai kolme ääntä ja seinäjokelainen Petri Lammassaari jäi ilman kannatusta.

–Olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta, joka minulle aukeni. Samalla olen kuitenkin nöyränä vastuullisen viran saatuani. Ymmärrän, että tulen olemaan hyvin vaikuttavassa asemassa, Kujala sanoo.

TÄLLÄ hetkellä Kujala työskentelee Kaksineuvoisen hoitotyön johtajana. Hän kuuluu myös sote-keskuksen suunnittelutyöryhmään.

Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri ja sairaanhoitaja.

Hän tuli Kaksineuvoiseen jo 2000-luvun alussa tekemään sairaanhoitajan keikkatöitä, ja vakituinen työntekijä — avosairaanhoidon osastonhoitaja — hänestä tuli vuonna 2013.

Kaksineuvoisessa pitkään mukana ollut Kujala osaa odottaa, että suurimmat haasteet kuntayhtymän johtajan työssä tulevat liittymään palvelutarpeen kasvuun, rahojen riittämättömyyteen ja osaavan henkilökunnan saatavuuteen.

–Evijärven osalta ikäihmisten määrä on ehkä hiukan jo taittunut laskuun, mutta Kauhavalla taas se on nyt huipussaan, mikä tarkoittaa, että Kauhavalla palvelutarpeen kasvusta seuraa suuria kustannuksia.

Samalla hän on myös innoissaan Kaksineuvoisen palvelutarjonnasta. Hän kokee, että Kaksineuvoinen on maakunnan näkövinkkelistä edelläkävijä.

–Olen sen jo kokenut tässä nykyisessä työssänikin, ja olen iloinen, että pääsen vahvistamaan ja kehittämään sitä eteenpäin jatkossakin.

Edelläkävijyydellä hän tarkoittaa sitä, että Kaksineuvoisessa on uskallettu tehdä kipeitäkin ratkaisuja esimerkiksi palveluverkkoon liittyen.

–Niillä on saatu hillittyä kustannuksia. Näen myös, että jo meidän strategiaammekin kirjatut arvot näkyvät muun muassa hyvänä asiakaspalveluna. Olemme usein esimerkkinä erilaisissa asioissa maakunnan kokouksissa ja työryhmissä.

Mitä Kaksineuvoisessa voitaisiin kuitenkin tehdä paremmin?

–Meidän pitää tietysti koko ajan kehittää palveluitamme vastaamaan asiakkaiden tarvetta. Tarvitaan myös yhteistyötä: me olemme linkki moneen suuntaan — kuntiin, sairaanhoitopiiriin ja muihinkin yhteistoiminta-alueisiin päin — joten näen, että yhteistyötä pitää vaalia koko ajan.

PITKÄÄN organisaatiossa sisällä ollut Kujala koki vapautuvan johtajan viran houkuttelevana.

–Olen ollut jo pitkään mukana terveyspalveluissa, ja nyt pääsen myös kehittämään ja olemaan mukana sosiaali- ja ikäihmisten palveluta.

Hän toivoo, että kuntayhtymän alueen asukkaat ottaisivat häneen herkästi yhteyttä.

–Toivon, että saan palautetta — myös hyvää palautetta. Aina saa tulla juttelemaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.