Evijärven lukio maakunnan kärjessä Ylen vertailussa

Julkaistu:

Aihe:

Evijärven lukio oli Etelä-Pohjanmaan maakunnan paras ja koko maan 34. paras lukio, kun Yle laittoi lukiot järjestykseen ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella.

Ylen kokoama lista näyttää keskiarvon siitä pistemäärästä, minkä kunkin koulun lukiolaiset ovat saavuttaneet. Ylioppilaskirjoituksissa täytyy osallistua neljän pakollisen aineen kokeeseen, ja yksi pakollisista aineista on aina äidinkieli. Arvosanan ja keskiarvon suhde on seuraava: Laudatur 7, Eximia 6, Magna 5, Cum laude 4, Lubenter 3, Approbatur 2 ja Improbatur 0.

Evijärveläisten keskiarvo pakollisista aineista oli 4.81. Ylioppilaskokelaita Evijärven lukiossa oli 17.

Muista pohjalaismaakuntien lukioista paremmin pärjäsivät vain uusikaarlepyyläinen Topeliusgymnasiet sijalla 22 (keskiarvo 5.01) ja Vasa övningsskola sijalla 32 (4.85).

Järviseudun lukioista seuraavaksi paras oli Kauhavan lukion keskiarvolla 4.59. Vimpelin lukion keskiarvo oli 4.29, Lappajärven 4.19, Alajärven 4.13 ja Härmän 3.9.

Ylen listan kärjessä oli espoolainen Etelä-Tapiolan lukio, jossa keskiarvo pakollisissa aineissa oli 6.12. Siellä ylioppilaiskokelaita oli 129. Viimeisenä oli Pyhäselän lukio Joensuusta. Siellä keskiarvo oli 3.18 (22 kokelasta).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.