Päin honkia

Jurvan Saloveikkojen Siilit-tiimi teki lähtötehtävää, jossa veistettiin ja koottiin mallin mukainen, toimiva varsijousi ja kaksi nuolta.

Julkaistu:

Aihe:

POHJANMAAN partiolaisten partiotaitokilpailut käytiin lauantaina Kortesjärven Kitkalla.

Maria Pirttinen Markki-Partiosta kertoi, että kilpailutehtävät liittyivät pääasiassa metsään ja luonnontuntemukseen. Puupää-nimisellä rastilla tunnistettiin puita: partiolaiset saivat eteensä kuvakortteja, ja heidän täytyi osata yhdistää puiden nimiin oikeat rungot, lehdet ja kukinnot.

Lisäksi he saivat ainakin koota pokasahan ja käyttää sitä, ampua varsijousella, tunnistaa lintuja niiden äänistä ja kuvista, valmistaa pizzaa trangialla, suunnistaa ja antaa ensiapua.

–Millään rastilla ei saa käyttää mitään apuvälineitä. Puhelimet ja kaikenlaiset muut tiedonlähteet on kielletty, Pirttinen sanoi. –Rasteilla testataan niitä taitoja, joita partiossa ollaan opeteltu. Mutta vaikka kisoista on kysymys, tämä on hauskaa kisailua. Partiossa kilpaillaan aina joukkueena, ja tehtävissä pärjää parhaiten monipuolisella osaamisella ja yhteistyöllä. Ongelmanratkaisutaidot kehittyvät, kun tehtäviä ratkotaan porukalla.

Parhaalle joukkueelle oli palkintona puusta valmistettu suuri pirunnyrkki-pulmapeli, joka myös piti ratkaista yhdellä rasteista.

MUKANA oli kahdeksan vartiota kuudesta lippukunnasta. Kilpailuvartioissa oli neljästä kuuteen 12–17-vuotiasta jäsentä.

–Pohjanmaan piiri on niin iso, että kevätkisoja on kahdet kappaleet. Viikon päästä lauantaina Oulussa on toiset kevätkisat, jossa käyvät sitten pohjoisemmat partiolaiset.

Kilpailun järjestivät yhteisvoimin Markki-Partio, Härmän Tähystäjät Alahärmästä, Ylihärmän Partiolaiset, Evipartio Evijärveltä sekä lapualaiset Simpsiön Siskot ja Simpsiön Karhut. Pääjärjestäjä Markki-Partio ei voinut kilpailla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.