Kortesjärven koululaiset lähtevät väistöön jo maanantaina

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KORTESJÄRVEN  koulukeskuksen tiloihin tehtyjen rakennusteknisten tutkimusten tuloksista pyydettiin lausunnot työterveystarkastajalta ja työterveyslääkäriltä. Koulurakennuksessa on havaittu useita rakennusvirheitä, riskirakenteita sekä mikrobivaurioita. Asumisterveysasetuksen mukainen toimenpideraja ylittyi useiden rakenteista otettujen materiaalinäytteiden sekä mineraalivillakuitunäytteiden osalta. Altistumisolosuhdearvion mukaan tavanomaisesta poikkeava olosuhde on erittäin todennäköistä suuressa osassa koulurakennusta.

Terveystarkastajan lausunnon mukaan tehtyjen tutkimusten, näytetulosten ja altistumisolosuhdearvion perusteella koulurakennuksessa oleskelu aiheuttaa terveyshaittaa, jonka vuoksi vaurioituneita tiloja ei tule käyttää opetustiloina ennen kuin tutkimusraportissa ehdotetut korjaustoimenpiteet on tehty. Työterveysterveyslääkäri oli asiasta samaa mieltä.

Lausunnon pohjalta on ryhdytty toimiin ja päätetty että koko koulukeskuksen toiminta siirtyy väliaikaisiin opetustiloihin maanantaista 29.4. alkaen seuraavasti:

1.-9. luokkien oppilaat siirtyvät Kauhavan lentosotakoulun tiloihin. Voimassaolevat kuljetukset jatkuvat normaalisti ja siirtymiset Kauhavalta ja takaisin sisältyvät kouluaikaan. Kuljetukset lähtevät koulun pihapiiristä klo 8.55 ja paluu koulun pihapiiriin tapahtuu lukujärjestyksen mukaan klo 13.05 tai klo 15.05.

Esikoululaiset siirtyvät väistötiloihin Kortesjärven palvelutoimiston valtuustosaliin. Aamu- ja iltapäivätoiminta sekä esikoululaisten kerho siirtyvät Kortesjärven palvelutoimiston alakerrassa sijaitseviin nuorisotiloihin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.