Saarikentälle suunnitteilla kuntalaisten olohuone ja crossfit-areena

Saarikentän silta ja terassin laajennus ovat tulevan kesän hankkeita.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Saarikentälle suunnitteilla kuntalaisten olohuone ja crossfit-areena

Vimpelin Kunnanhallitus päätti tiistaina, että Vimpelin kunta hakee Aisapari ry:ltä avustusta Kuntalaisten olohuone -hankkeelle. 

Vimpelin kunnanjohtaja lanseerasi idean valtuuston iltakoulussa 15. huhtikuuta. Hankkeen tarkoituksena on uusia Saarikentän pääportin siltarakenne sekä rakentaa sillan jatkeeksi Saarikentälle laajempi terassi eli olohuone, jossa on mahdollista kaikkien kuntalaisten viihtyä. Terassin yhteyteen toteutetaan suunnitelman mukaan sauna/vip/kokoustilat sekä crossfit-areena.

–Tällainen kokonaisvaltainen hyvinvointiin ja yhteiseen olemiseen suunniteltu alue on puuttunut Vimpelistä. Myös Saarikentän ja jokirannan hyödyntäminen virkistävänä ja rentouttavana elementtinä on meiltä tällä hetkellä täysin käyttämättä, todetaan suunnitelmassa.

Siltarakenteen uusiminen pikkujoen putkitettavana kokonaisuutena edesauttaa suuremman alueen hyödyntämisen. Makkaranpaistokioskin ja muiden tarvittavien toimintojen siirto katsomorakenteiden alle, joen päälle, lisää tilaa alueelle merkittävästi. 

Joukko Veto-faneja on jo lupautunut talkootöihin, koska Saarikentän sillan ja olohuoneen toteutus katsotaan tärkeäksi koko kylän hyvinvoinnin kannalta. Hanke on mahdollista toteuttaa vuosien 2019 ja 2020 aikana. Suunnitelman mukaan vuoden 2019 aikana toteutetaan sillan remontointi ja terassin rakentaminen. Vuoden 2020 aikana toteutetaan yhteiset kokoontumistilat sekä crossfit –areena. 

Vuoden 2019 talousarvioon on varattu 10 000 euroa sillan suunnitteluun. Vuodelle 2020 on suunniteltu 55 000 euron määrärahavaraus sillan rakentamiselle. 

Hallitus hyväksyi Kauniston talon kaupan

Kunnanhallitus hyväksyi omistajan tekemän myyntitarjouksen Patruunantie 18:ssa sijaitsevasta niin kutsutusta Kauniston talosta, ja vie asian valtuustolle. Tallettaja-niminen tila siirtyy kunnalle 15 000 euron kauppasummalla.

Tilalla on voimassa olevassa kaavassa merkintä AL eli asuin/liiketila). Tilalla on 1934/1946 rakennettu kaksikerroksinen liiketalo, kerrosalaltaan 316 neliötä. Tilan pinta-ala on 1500 neliötä. Rakennus luokitellaan huonokuntoiseksi eli purkukuntoiseksi ja asuinkelvottomaksi. Sähkö-, vesi- ja viemäriliittymien arvo on yhteensä noin 6 375 euroa. 

Teollisuusalueelta kaavailtu, 3 510 neliön kokoisen Paakari-nimisen tilan osto sen sijaan jätettiin pöydälle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.