”Kaikki vaivat parantaa kansalaisopisto!”

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston eläköityvä rehtori Aulis Hautamäki ja uusi rehtori Titta Väänänen nauttivat taidepiiriläisten työn jäljestä.
JÄRVI-POHJANMAAN kansalaisopiston toiminta on ollut kohta päättyvän lukuvuoden aikana erittäin vilkasta. Vimpelissä kansalaisopiston kursseille on osallistunut kolmisen sataa harrastajaa, osa heistä useampaankin ryhmään.

Kansalaisopiston pian eläköityvä rehtori Aulis Hautamäki avasi Vimpelin Päivämaalareiden ja Maalataan ja askarrellaan -ryhmän yhteisnäyttelyn Jäykäntuvalla ja esitteli samalla seuraajansa, vastavalitun rehtori Titta Väänäsen.  

–Kansalaisopisto elää ajassa ja tarvitsee harrastajilta palautetta siitä, mihin suuntaan toimintaa pitäisi kehittää. Kaiken perusta ovat innokkaat ja sitoutuneet opettajat. Opiston rehtorin työ on monipuolinen ja mielenkiintoinen pesti, kannusti Hautamäki Väänästä.

KANSALAISOPISTOSSA kuvataiteita vuodesta 2002 lähtien opettanut Sirpa Kataja on vetänyt kursseja kaikissa Järviseudun alueen pitäjissä. Veri vetää askartelun, posliininmaalauksen ja kuvataiteiden pariin vuosi toisensa jälkeen, vaikka aika ei aina riitäkään kaikkeen mitä haluaisi tehdä.

–Olen itseoppinut taiteilija, ja siksi käytän paljon vapaa-aikaani erilaisten tekniikoiden opetteluun ja materiaalien hankintaan. Nykyisin on helppo tilata esimerkiksi posliininmaalaukseen tarvittavat aineet netistä, mutta aiemmin oli ajettava aina Seinäjoelle ostoksille, Kataja totesi.

Katajan ohjaamien ryhmien yhteisnäyttelyn avajaisissa useampikin ihminen mainitsi harrastuksen olevan mukava sosiaalinen tapahtuma, jopa henkireikä. Päivämaalareiden Terttu Viita puki porukan tunnot runoksi. Sen kantavana ajatuksena on ilo, jonka harrastus heille tuottaa:

Mainos

–Vain sairaalareissu estää tänne tulon, unohtaa jokainen alakulon, kun pensselit kaivetaan esiin ja uidaan luomisen syviin vesiin, lausui Viita.

MONEN harrastajan suusta kuului myös kommentteja siitä, kuinka ikä vapauttaa turhalta itsekritiikiltä. Kaikkea ei tarvitse osata heti, vaan voi nauttia kehityksestä. Kannustavan opettajan ohjauksessa tuntee itsensä maailmanluokan tekijäksi, vaikkei sellainen ihan vielä olisikaan.

–Minulle maalaaminen on pään tyhjennystä, sillä työskentelen hoitoalalla. Kannustankin uusia innokkaita mukaan, tämä harrastus tuo mukavaa vastapainoa muuten niin kiireiseen elämään, Kirsti Jaakkola sanoi.

Taideryhmät jatkuvat Vimpelissä myös ensi syksynä Sirpa Katajan vetäminä. Molemmat ryhmät kokoontuvat jatkossa maanantaisin, Päivämaalarit nimensä mukaisesti päivällä ja Maalataan ja askarrellaan -ryhmä illansuussa. Kansalaisopiston ryhmien minimikoko on seitsemän osallistujaa, joten Kataja toivottaa vanhojen konkareiden lisäksi myös uudet harrastajat tervetulleiksi.

Katariina Matilainen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.