Sankelo eduskuntaan, Kurvinen jatkaa, Hongisto putosi

Julkaistu:

Aihe:

–Mahtavalta tuntuu. Tehtiin kova kampanja, ja se tuotti tulosta, Sankelo toteaa.

Ääntenlaskentaa Sankelo kertoo seuranneensa jännityksen vallassa, mutta toisin kuin vuonna 2015, tällä kertaa etumatka piti loppuun saakka.

–Tiedossa oli, että ennakkoäänissä täytyy olla jonkinlaisella karkumatkalla, mutta vaalipäivän yllätys oli myönteinen. Kun Kortesjärven äänet tulivat tietoon, tunnelma nousi kattoon. Silloin mentiin 150 äänen karkumatkalle.

KESKUSTAN Antti Kurvinen kertoo myös jännittäneensä ihan loppuun asti.

–Järviseudun seutukunnan väki piti minut eduskunnassa. Olo on hämmentynyt ja onnellinen, mutta samalla on todetta, että keskustan tulos on karmaiseva, Kurvinen toteaa.

Kurvinen myöntää olleensa huolissaan ääntenlaskun edetessä.

–Tiedossa oli, että yhdelle tai kahdelle istuvalle edustajalle saattaa tulla lähtö, ja niin myös kävi, kun (Tuomo) Puumala ja (Lasse) Hautala putosivat eduskunnasta.

KOKOOMUKSEN Sankelo toteaa vaalituloksen olleen ennakoitavissa.

–Se mukailee mielipidemittauksia. Valtakunnallisesti tulos olisi voinut olla parempikin, mutta pystyimme rutistamaan vaikeassa tilanteessa hyvä tulos, kokoomus jopa kasvatti paikkalukuaan yhdellä edustajalla Lapista. Kokoomus piti pintansa.

Keskustan Kurvinen puolestaan toteaa, että tulos kertoo suunnanmuutoksesta. Vaalien voittajia olivat vihervasemmisto ja perussuomalaiset.

–Kolmen suuren puolueen sijaan nyt on viisi keskikokoista, SDP, kokoomus, keskusta, perussuomalaiset ja vihreät. On erikoinen juttu, kun suurimmaksi puolueeksi voi nousta 17 prosentin kannatuksella.

SANKELO toteaa, että kokoomus on valmis käymään neuvotteluja liittyäkseen hallitukseen.

–Mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Jos kokoomus lähtee mukaan, on näkyviin saatava kokoomuslainen kädenjälki.

Kurvinen ei puolestaan osaa arvioida, voisiko keskusta olla hallituksessa.

–Oppositiossa vaikuttaminen on tuuleen huutamista, mutta historiallisen alas pudonnut kannatus pakottaa miettimään tarkkaan, että millaisessa hallituksessa keskusta voisi olla mukana.

Kurvinen kuvailee keskustan tulosta äänestäjiltä saaduksi turpaanvedoksi.

–Ei muuta voi sanoa. Minulla ei ole vahvaa kantaa, että mennäkö hallitukseen. Joka tapauksessa nyt on peiliin katsomisen paikka. Jos kannatus jää alle 14 prosentin, aika heikot ovat eväät mennä hallitukseen.

Järviseudun Sanomat ei tavoittanut Reijo Hongistoa haastatteluun.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.