JPK:sta eväitä kohti ammattilaisuraa

Marko Kantanen keskittyy jatkossa JPK:n Tehoryhmän vetämiseen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Sen taustatyössä on ollut mukana Jääkiekkoliiton edustaja, mutta toiminnassa näkyy seuran oman väen pitkä kokemus kiekkoilusta sekä keskustelut ammattilaisten kanssa.

–Tehoryhmätoiminta tuo lisävahvistusta harjoitteluun ja vie sitä lähemmäksi Liiga-seurojen arkitekemistä. Meilläkin löytyy pelaajia, joilla on tavoitteet korkealla. Pelaajan taitotaso ei tässä ole ratkaiseva, vaan se oma halu ja motivaatio. Muoto on vielä vähän työn alla, mutta tekninen puoli ja henkinen puoli antavat työkaluja huippu-urheilijan elämään. Tieto ja taito meillä on siitä, mitä MM-tasolle pääseminen vaatii. Tämä yhteisö tekee sen porukalla. Viiden vuoden päästä se näkyy tuolla maailmalla, Kantanen lupasi.

Se soveltuu myös aikuisille kiekkoilijoille.

–Tällaista mallia ei ole ainakaan minulle tullut missään vastaan, joka perustuu siihen, että pelaajat ovat eritasoisia ja tällä pystytään tuomaan motivoituneille pelaajille lisähaastetta harjoitteluun. Tämä on enemmän yksilöjuttu, Virtanen kertoi.

JPK:N toiminnan painopisteet ovat harrastustoiminnan kehittäminen sekä kilpailutoiminta. Kaiken perusta on hyvin hoidettu Leijona kiekko- ja luistelukoulu 3–8 -vuotiaille. Tällä kaudella siihen osallistui noin 40 lasta. Tavoitteena on iso lisäys harrastajamäärään. Joukkuetarjotinta on tarkoitus laajentaa niin, että myös uusilla, myöhemmin lajin aloittavilla olisi helpompi tulla mukaan. Syksyllä tytöille pyritään tarjoamaan omaa kiekkokoulua. Uutena toimintamuotona on otettu käyttöön kerhotoiminta yhteistyössä Paavolan koulun kanssa.

–Matalan kynnyksen toiminnalle on tarvetta, ja sitä on tarkoitus jatkaa.

Kilpailutoiminnassa suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys ovat avainsanoja. Valmentajien osaamiseen ja koulutukseen panostetaan.

–Pyrimme AAA-tason eli korkeimman kilpatason toimintaan D-ikävaiheessa, mutta pelaajien taito- ja motivaatiotaso huomioidaan joukkueita rakennettaessa, joten harrastejoukkueita tarvitaan myös. Harrastajien tukitoimiksi on aloitettu taito- ja maalivahtijäät, ja sateenvarjoseura Vaasan Sportin kautta saadaan myös spesiaalivalmennusta.

JPK:ssa halutaan tarjota nuorille mahdollisuus pelata kasvattajaseurassa ja asua peruskoulun loppuun asti kotona. Valmennusta, harjoittelua ja pelaamista on oltava tarjolla niin hyvällä tasolla, että nuori voi kehittyä maksimaalisen hyvin ilman muuttoa isommalle paikkakunnalle.

–Vaikka puhutaan paljon kilpatoiminnasta, tärkeintä on saada lapset liikkumaan, rakastamaan liikkumista, ja että se säilyisi läpi koko elämän, tiivisti Virtanen.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA