Miesten ilta

Eero Timo kuunteli Mikko Rantalahden puhetta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SEURAKUNTA järjesti torstaina Jokikylässä Järvi-Z:n tehtaalla ”miesten illan”, jonka aikana tutustuttiin tehtaan toimintaan ja koneisiin, juotiin kahvit ja vaihdettiin tuoreimmat kuulumiset. Musiikista vastasi soinilainen etnofolk-yhtye Timpurin roudarit.

Paikalla oli satakunta miestä. Miesten ilta järjestettiin viimeksi kolme vuotta sitten katsastusasemalla.

Illan varsinaisena aiheena oli kuitenkin ”suoraselkäinen mies”. Vimpelin Vedossa ja Jyväskylän Kirissä 16 vuotta pesäpalloillut evijärveläissyntyinen Mikko Rantalahti kertoi ajatuksiaan siitä, mitä suoraselkäisyys on.

–Ihminen joutuu aina tekemään valintoja. Nämä valinnat paljastavat luonteestamme meidän ihmisyytemme ja sen, minkälaisia me oikeasti olemme, hän pohjusti.

Rantalahti kertoi epäonnistuneensa useasti omissa valinnoissaan, mutta toisinaan hän on myös valinnut mielestään oikein.

Rantalahti on kristitty, mutta hän kertoo saaneensa olla joukkuetovereidensa seurassa aina oma itsensä. Vastustajien irvailu sen sijaan meni välillä henkilökohtaisuuksiin.

–Yleensä annoin sen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ja ajattelin että se kuului peliin, Rantalahti kertoi vuosien takaisesta välikohtauksesta nimeämättä nimiä. –Mutta kerran oli sellainen tilanne, että oli tiukka tilanne pelissä ja isot panokset, ja vastapuolen pelaaja yhdisti omassa mielessään minun valintojani ja vakaumukseni maailmalla riehuvaan sotaan.

Vaikka Rantalahti olikin vihainen, ja vastustajan sanomisia puitiin lehtiä ja Superpesiksen kurinpitokäsittelyä myöten, asiaa pitkään pohdittuaan hän valitsi lopulta olla repimättä vastustajaansa julkisuudessa. Kun hän myöhemmin tapasi vastustajansa, tämä oli kiitollinen, että Rantalahti oli päättänyt olla kostamatta.

–Niitä onnistumisia ei välttämättä aina arvosteta heti tässä ja nyt, mutta niistä saadaan palkinto joskus myöhemmin, Rantalahti sanoi. –Pystyn olemaan joka päivä sinut itseni ja omien valintojeni kanssa, koska pystyin toimimaan siinä tilanteessa oikein.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.