Takuueläkkeen varassa elävien tilanne on vaikein

Näin vaalien alla ehdokkaiden ja puolueiden helppo luvata yhtä ja toista hyvää eri ryhmille. On syytä muistaa, että Suomen talous ei ole vielä kestävällä tasolla. Kun haluamme muuttaa jotakin, on katsottava, kenen tilanne oikeasti on vaikein.

Takuueläkkeen varassa elävien eläkeläisten tilanne on maassamme kaikkein haastavin. Eläkkeen pitäisi riittää asumiseen, ruokaan ja lääkkeisiin. Indeksijärjestelmää pitää kehittää, jotta se turvaisi eläkeläisten ostovoiman säilymisen. Lääke-, matka- ja palvelukustannusten omavastuuosaa on myös laskettava.

Mutta mistä ottaa rahat? Edellä mainitut parannukset voitaisiin rahoittaa esimerkiksi ottamalla käyttöön sokerivero, jota sovellettaisiin vain lisättyyn sokeriin, ei elintarvikkeissa luontaisesti esiintyvään. Sokeriveron on arvioitu tuottavan 250 miljoonaa euroa verotulot.

Suomi on hyvä maa asua, mutta takuueläkkeiden korottaminen on välttämätöntä.

Peter Östman (kd.), eduskuntavaaliehdokas

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.