Takuueläkkeen varassa elävien tilanne on vaikein

Näin vaalien alla ehdokkaiden ja puolueiden helppo luvata yhtä ja toista hyvää eri ryhmille. On syytä muistaa, että Suomen talous ei ole vielä kestävällä tasolla. Kun haluamme muuttaa jotakin, on katsottava, kenen tilanne oikeasti on vaikein.

Takuueläkkeen varassa elävien eläkeläisten tilanne on maassamme kaikkein haastavin. Eläkkeen pitäisi riittää asumiseen, ruokaan ja lääkkeisiin. Indeksijärjestelmää pitää kehittää, jotta se turvaisi eläkeläisten ostovoiman säilymisen. Lääke-, matka- ja palvelukustannusten omavastuuosaa on myös laskettava.

Mutta mistä ottaa rahat? Edellä mainitut parannukset voitaisiin rahoittaa esimerkiksi ottamalla käyttöön sokerivero, jota sovellettaisiin vain lisättyyn sokeriin, ei elintarvikkeissa luontaisesti esiintyvään. Sokeriveron on arvioitu tuottavan 250 miljoonaa euroa verotulot.

Suomi on hyvä maa asua, mutta takuueläkkeiden korottaminen on välttämätöntä.

Jaa juttu: