Maalaiskomediaa tehdään pienellä porukalla

Minttu Kangasmetsä, Teemu Kauris ja ohjaaja Linda Huhtaluhta (kameraan päin) lukivat Heikki Luoman tekstin ensimmäisen kerran.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN harrastajateatterin kesän näytelmä on Heikki Luoman komedia Vaimokulta ja armas anoppi — jos tekijöitä saadaan tarpeeksi.

Näytelmä on jatkoa Luoman Akkarallille. Aikamiespoika Veijo menee naimisiin, mutta hänen vaimonsa Tuulia ja samassa taloudessa asuva äitinsä ajautuvat törmäyskurssille sekä keskenään että Veijon kanssa.

–On muuten ihmeellistä, etteivät he muuttaneet heti pois Veijon kotoa, ohjaaja Linda Huhtaluhta keskeyttää juonikuvauksen. –Tehdäänkö uusi näytelmä, ohjaajan versio?

NÄYTELMÄKSI haluttiin valita hauska teksti, jonka toteuttamiseen harrastajateatterin miehitys riittää.

–Helpompi on valita teksti näyttelijöiden mukaan kuin löytää näyttelijät tekstin mukaan, Teemu Kauris naurahtaa.

Siitä huolimatta näytelmä saattaa vielä muuttua toiseksi. Vaimokultaa työstetään niin pienellä porukalla, ettei ole vielä lainkaan varmaa, saadaanko tarvittavat kaksi mies- ja viisi naisnäyttelijää suostuteltua mukaan.

–Porukkaa on vaikea saada kasaan, kun joukossa on vuorotyöläisiä ja kaikkia, Anne Pesonen sanoo.

Viime viikon ensimmäisessä lukuharjoituksessa Sopulassa oli paikalla ohjaaja ja neljä näyttelijää. He katselivat tuon tuosta ulos ikkunasta ja miettivät, saisivatko napattua jonkun ohikulkijan mukaan näyttelemään.

–Avustajia meillä ei edes ole. Aikaisempinakin vuosina ollaan ihan itse huolehdittu rekvisiitat ja muut paikalleen, Pesonen kertoo.

–Meitä miehiä on vakioporukka, jolla ollaan tehty lavasteet, Teemu Kauris lisää.

ENSI-ILTA on Evijärvi-viikolla 5. heinäkuuta, ja esityksiä on se mukaan lukien yhteensä kymmenen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.