Talvinopeusrajoitukset poistuvat ensi viikolla

Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan kunnes päällyste on uusittu. Kuva: Järviseudun Sanomien arkisto

Julkaistu:

Aihe:

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus 100 km:iin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin, kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Talven jälkeen monilla teillä on halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan kunnes päällyste on uusittu. Tänä vuonna rahaa huonokuntoisten päällysteiden korjaamiseen on vähemmän kuin vuosikausiin. Etelä-Pohjanmaalla alennettu nopeusrajoitus 80 km/h jää voimaan yhteensä noin 26 km:n matkalla, muun muassa Alajärvellä kantatiellä 68 välillä Rantakangas-maantien 714 liittymä (n. 6 km, päällyste uusitaan 2019).

Ajokeli ja muut kulkijat otettava huomioon

Koska kevätsää on oikukas, ajokeli voi muuttua nopeastikin. Yölämpötilat laskevat vielä usein pakkasen puolelle, jolloin edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat jäätää tienpinnat. Erityisesti yöllä ja aikaisin aamulla tienpinnat voivat olla yllättävän liukkaita. Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallisi.

Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

Ajokelin ja liikennetilanteen voi varmistaa Väyläviraston liikennetilanne palvelusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.