Lappajärvelle kelluva tuulivoimapuisto

Järviseudun ammatti-instituutti ja Nebraskassa toimiva tuulivoimayhtiö valmistavat yhteistyössä seitsemän tuulivoimalan kelluvan tuulivoimapuiston.

Järviseudun Sanomien saamien tietojen mukaan Jami ja Nebraskassa toimiva ReWind Inc. suunnittelevat yhdessä vallankumouksellista kelluvaa tuulivoimapuistoa. Ponttoonien päälle rakennettava, seitsemän myllyn tuulivoimapuisto seilaa automaattisesti Lappajärvellä. Näin se voidaan tarvittaessa piilottaa näkyvistä, jotta turistit eivät havaitse maisemahaittaa.

–Vesi vaientaa myös tuulivoimalan melua, kun saamme kuljetettua värähtelyt hallitusti veteen, toteaa ReWind Inc:n toimitusjohtaja Mats-Petter Herring, jonka sukujuuret ovat lehden tietojen mukaan Purmojärvellä.

Puiston rakentaminen alkaa vuoden päästä huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.