Välkkäri-toiminta alkoi Vimpelissä

Mira Luomala, Riikka Jaakonaho, Timo Turpela, Emma Riihimäki, Minttu Isoranta ja Kaisa Karvonen aloittivat Välkkäri-toiminnan yhteiskoululla.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Etsivät Mira Luomala ja Kaisa Karvonen olivat valmistautuneet kertomaan avoinna olevien kesätyöpaikkojen hausta ja Omaishoitajien nuorten työntekijä Riikka Jaakonaho teki omaishoito-aiheista kyselyä. Paikalla oli myös seurakunnan nuorisotyöntekijä Timo Turpela.

–Tavoitteena on tulla tutuksi nuorten kanssa ja helpottaa kohtaamista. Tänne voi tulla juttelemaan. Kahvin ja mehun lisäksi tarjolla on joskus jotain spessua, kertoi Jaakonaho.

Hän kertoi päässeensä jo melko hyvin tutuksi alajärveläisten ja soinilaisten nuorten kanssa.

–Olen menossa myös Evijärvelle, missä 4H järjestää nuorisopalveluita.

ALAJÄRVELLÄ Välkkäriä on toteutettu jo jonkin aikaa.

–Otamme sieltä mallia. Toimintaa kehitetään koko ajan ja käytännön juttuja viilataan. Otamme tänne mielellämme mukaan myös muita nuorten parissa toimivia tahoja, Jaakonaho totesi.

Kaisa Karvonen muistutti, että nyt on aika hakea kesätöitä, toukokuussa on jo myöhäistä.

–Aina moni jää ilman kesätöitä. Nyt olemme kehottaneet hakemaan esimerkiksi Ähtäri Zoohon, jos ikä riittää, siellä on järjestetty asuminen kesätyöntekijöille.

–Voimme auttaa hakemusten tekemisessä, kertoi Mira Luomala.

Timo Turpela on viettänyt yhteiskoulun nuorten kanssa aikaa aiemminkin.

–Ruokavälitunneilla olen ollut täällä koulun ulkopuolisena, turvallisena aikuisena koulun elämässä. Jos jollakin on jotain mielen päällä, minulle voi tulla silloin juttelemaan. Useimmiten asiat ovat kaveripiiriin ja perheeseen liittyviä. Voidaan jutella muutenkin, ja nuoret kyselevät seurakunnan toiminnoista. Syksyisin ja keväisiin haastan heitä jalkapallon pariin.

Hän kokee, että tärkeintä on kohtaaminen ja läsnäolo.

–Samalla madallan kynnystä seurakunnan suuntaan.

YHDEKSÄSLUOKKALAISET Minttu Isoranta ja Emma Riihimäki olivat ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi ensimmäiseen Välkkäri-päivään. Heidän tehtäviinsä kuuluu muun muassa kahvin keittäminen, musiikin soittaminen, pelailu ja jutteleminen.

–Seuraamme, että kaikki toimii ja auttelemme muutenkin, Isoranta kertoi.

–Tämä tuo oppilaita vähän enemmän yhteen, ei vain istuta käytävissä puhelimilla, täällä voi käydä kahvilla ja juttelemassa, uskoo Riihimäki.

Aikaisemmin koulun välituntitoimintaan on kuulunut pelivälkkiä auditoriossa.

–Tämä vaikuttaa hyvältä. Pienellä kehittämisellä toimii hienosti, Riihimäki arveli.

–Uutta ja mielenkiintoista, totesi Isoranta.

He toivoivat, että koululaiset innostuisivat käymään Välkkärillä. Ainakin ensimmäisellä välitunnilla kahvin hakijoita riitti.

Välkkäriä on tarjolla Vimpelissä kevään aikana 5. ja 26. huhtikuuta sekä 10. ja 25. toukokuuta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.