Moottorikelkkakisa ei vesittynyt

Kortesjärvellä järjestettiin viikonloppuna toista kertaa Markin kunkku -moottorikelkkasprintit.

Julkaistu:

Aihe:

JÄRJESTYKSESSÄÄN toiset Markin kunkku -moottorikelkkasprintit kisailtiin lauantaina.

Suurimman osan kilpailupäivästä tuuli ja satoi, pahimmillaan kaatamalla. Osallistujia oli noin 30.

–Heihin sää ei ollut vaikuttanut. Kilpailijathan tulevat, vaikka sataa äkeitä. Yleisölle tietysti on vähän kurja keli, kilpailunjohtaja Juha Perkkalainen Kartanon moottorikelkkailijoista totesi aamupäivästä.

Kilpailun jälkeen Perkkalainen kertoi, että rata saatiin olosuhteisiin nähden hyvään kuntoon.

–Talkoistimme vielä maanantaina, ja eilen ja myös erien välissä ajettiin tampparilla, Perkkalainen kertoi lauantaina kilpailun jälkeen. –Rata kesti myös hyvin, eli ei tullut ollenkaan sellaisia jäisiä, liukkaita kohtia, joita tuollaisella kelillä yleensä tulee.

Märkyys kuitenkin meinasi aiheuttaa pientä paniikkia, ja rataa oli päätetty lyhentää.

–Alun perin meillä oli tarkoitus olla 2,7 kilometrin rata, jota oli tarkoitus ajaa yksi kierros. Mutta jouduimme jättämään perälenkin pois, eli ajettiin puolikasta lenkkiä kaksi kierrosta, josta tuli 2,8 kilometriä. Kun palaveerasimme viikko sitten, radan alempi puoli oli veden vallassa, emmekä saaneet sille mitään tehtyä. Mutta kun kävimme viikko sitten maanantaina talkoostamassa, huomasimme että kisat saadaan kyllä järjestettyä. Joissain paikoissa oli vielä 30 senttiä lunta, joten me kannettiin sitä.

Hän kertoi saaneensa myös kilpailijoilta tyytyväistä palautetta, että olosuhteet huomioon ottaen kilparata säilyi yllättävän hyvänä ja turvallisena,

–Pahempaa kaikki olivat pelänneet. Mutta se kantoi hedelmää, että me teimme jo tammikuun alkupuolella paljon töitä ja poljimme radan alkuperäiset penkat niin koviksi, että ne eivät ihan hetkessä menneet rikki. 

Järjestäjät sopivat kisan jälkeen, että koska heille jäi loppujen lopuksi kilpailusta hyvä mieli, kisa järjestetään taas ensi vuonnakin, jos lumitilanne sen sallii.

–Mauri Pekkarisen sanoin: Minä uskon, toivon ja luotan siihen, että kisat järjestetään myös talvella 2020, Perkkalainen sanoo.

PERKKALAINEN itse jäi miesten kilpasarjassa häntäpäähän.

–En tiedä oliko kosteutta vai mitä, mutta mulla kelkka ei käynyt oikein kunnolla ensimmäisellä kierroksella. Mutta ei se tainnut vaikuttaa sijoitukseen mitenkään. Muutenkin ajelin varovasti, kun en mä tykkää tuollaisista sprinteistä; ne on vanhalle miehelle liian lyhyitä vetoja, kun pitäisi mennä aggressiivisesti, hän naurahtaa.

Markin kunkku 23.3., tulokset:

Pikkujunnut 7–10 v:

1) Niilo Kujala (Nivalan Moottorikelkkailijat ry) 6.39, 2) Aleksi Jutila (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.01, 3) Jimi Lauhaluoma (Kauhajoen Moottorikelkkailijat ry) 7.13, 4) Veeti Loukko (Kauhajoen Moottorikelkkailijat ry) 7.40, 5) Jimi Jutila (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.56.

Junnut 10–18 v:

1) Mico Peltomäki (Keski-Pohjanmaan Moottorikelkkailijat ry) 6.28, 2) Riku Lauhaluoma (Kauhajoen Moottorikelkkailijat ry) 7.06, 3) Eetu Korhonen (Kainuun Moottorikerho ry) 7.10, 4) Axel Lönnqvist (Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijat ry) 7.57, 5) Eetu Kari (Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijat ry) 8.24, 6) Jalmari Ilvesoksa (Laihian Moottorikelkkailijat ry) kesk.

Ladyt:

1) Hanna Pinomäki (Kemijärven Moottorikerho ry) 7.07, 2) Niina Tuhkasaari (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.41, 3) Sanna Halla-aho (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.57, 4) Mila Jutila (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 8.12, 5) Jaana Tuhkasaari (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 8.30.

Miehet harrastesarja:

1) Topi Tuhkasaari (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 6.57, 2) Anssi Ristimäki (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.26, 3) Rami Tervo (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.29, 4) Timo Tuhkasaari (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.42, 5) Teemu Knuuttila (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 21.59.

Miehet kilpasarja:

1) Toni Tuhkasaari (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 6.30, 2) Mico Peltomäki (Keski-Pohjanmaan Moottorikelkkailijat ry) 6.32, 3) Joonas Perkkalainen (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 6.40, 4) Timo Pahkakangas (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 6.41, 5) Marko Korhonen (Kainuun Moottorikerho ry) 7.01, 6) Anssi Mäki (Waasa Snowmobile ry) 7.06, 7) Juha Perkkalainen (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) 7.07, 8) Arto Jutila (Kartanon Moottorikelkkailijat ry) kesk.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.