Kotiseutumme mannekiineina

Julkaistu:

Aihe:

OSA meistä nuorina syntymäkunnastaan nuorena muualle muuttaneista kasvattaa juuret uusille kotipaikkakunnilleen, osa kaipaa takaisin.

Itse olen yli puolet elämästäni Alajärvellä asuneena jo hyvinkin alajärveläistynyt, ja viihdyn täällä. Alajärvi on sopivan kokoinen, jotta kaikki tarpeelliset palvelut löytyvät, mutta sopivan pieni ja käytännöllinen, että arki on sujuvaa ja helppoa. Peruspalvelut ovat kunnossa, ja sellaistakin löytyy, mitä ei kaikissa isommissakaan kaupungeissakaan ole, sekä kaupungin, että kaupan ja palveluiden puolesta. Itse asiassa olen erittäin tyytyväinen asuinkuntaani, enkä täältä kovin helpolla lähtisi, vaikka houkuteltaisiin.

Kehun Alajärveä estoitta kaikille muualla Suomessa asuville tuttavilleni: täällä on työpaikkoja, vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, edullista elää, rakentaa tai ostaa koti, miksi ette muuttaisi tänne. On aina ihana kuulla, että joku perhe on muuttanut tänne, joko aivan uusina tai paluumuuttajina. Heidät soisi otettavan avosylin vastaan sekä kaupungin että asukkaiden taholta, pienemmän kunnan tyyliin.

Onhan täällä toki parannettavaakin, koskaan ei aivan täydelliseen päästä, ja aina löytyy niitä, jotka löytävät ruikuttamista joka asiasta. Valituksen sijasta tulisi olla aktiivinen ja miettiä toimivia vaihtoehtoja huonoille käytännöille, tehdä kotikunnasta entistä parempi asukkailleen. Minulla on sellainen tuntuma, että toimivia ideoita lähdetään viemään ilolla eteenpäin kuntien toimesta.

PEUKUTAN Soinin tekoja elinvoimaisuuden lisäämisessä. Siellä pyritään eteenpäin uusilla ideoilla ja omilla vahvuuksilla, kehitetään uutta, eikä vain selvitä päivästä toiseen kunnan kuolemaa odotellessa. Samaa rohkeutta toivon isommassa määrin muiltakin Järviseudun kunnilta ja toimijoilta.

Järviseutulaisilta toivon ulostuloja siitä, miten hyvä täällä on olla. Jaetaan niitä isosti ja muutetaan paitsi omaa, myös muiden mielikuvaa kotikulmistamme parempaan suuntaan. Ehkä ne rohkaisevat taas jonkun paluumuutosta haaveilevan toteuttamaan unelmansa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.