Soinissa lähes puoli miljoonaa odotettua parempi tulos

Julkaistu:

Aihe:

Vuoden 2018 talousarvio laadittiin Soinissa 112 952 euroa alijäämäiseksi. Vuoden aikana tehdyt määrärahamuutokset painoivat alijäämän 206 002 euroon. Lopullinen tulos on kuitenkin 478 317,69 euron poistojen jälkeen 372 626,54 euroa ylijäämäinen. Kokonaisuudessaan vuoden 2018 tulos on 485 578,54 euroa arvioitua parempi. Hyvää kunnan tilanteesta kertoo erityisesti se, että tilinpäätös on pitkälti normaalin toiminnan mukainen eikä siinä ole suuria kertaluonteisia eriä.

Toteutuneet verotulot olivat noin 233 000 talousarviota ja noin 390 900 euroa edellisvuotta pienemmät. Vuosittainen verotulojen vaihtelu on viime vuosina ollut suurta ja lasku nyt johtui muun muassa isoista ennakonpalautuksista. Valtionosuudet olivat 8,1 miljoonaa euroa, ja yhä 34 500 euroa talousarviota suuremmat, vaikka laskua edellisvuodesta 202 668 euroa. Lainamäärä putosi vuoden aikana 1,2 miljoonaa ja korkomenot noin 17 460 euroa.

Käyttömenot pysyivät hyvin talousarviossa. Pääsyy talousarviota parempaan tulokseen on varautuminen isompiin kuluihin perusturvan osalta.  Kulu oli 8,6 miljoonaa, nousua edellisestä vuodesta kaksi prosenttia. Oman toiminnan kustannukset alentuivat hieman. Kunnan tuottamista perusturvan kiinteistöjen tilapalvelusta, siivouksesta, eläkemenoperusteisista- ja varhemaksuista sekä ympäristöterveydenhuollosta toteutuma oli noin 50 0000 euroa odotettua pienempi.

Alijäämä/ylijäämä -tilillä on tämän kirjauksen jälkeen 2 879 884,48 euroa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.