Vedon monenkirjava kausi päätökseen

Ulriikka Nuolikoski jäi takaa-ajajaksi, kun Vedon hyökkäys lähti Donnaizha Fountainin, Anni Kujalan ja Alisia Jenkinsin voimin EBT-ottelussa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Aika monenkirjava kausi monessa mielessä. Amerikkalaispelaajien kanssa oli ennätyspaljon kaikenlaista säätöä ja monenlaista vaikeutta kentän ulkopuolella, mikä näkyi harjoituksissa ja tietenkin peleissä. Se oli sellaista aaltoliikettä, Jarkko Havu kertasi kauden vaiheita.

–He ovat todella hyviä koripalloilijoita, ja kun he päättivät, että nyt pelataan joukkueena täysillä voitosta, se piti. Esimerkki siitä oli ToPo-peli, joka oli elintärkeä sarjassa säilymisen kannalta. Tasaisuutta ja vastuunkantoa kaipaisi ulkomaalaiskolmikolta enemmän, että he tekisivät suomalaisista pelaajistamme parempia ja kantaisivat selässään harjoituksissa ja peleissä koko joukkuetta.

Suomalaispelaajien esityksiin Havu oli todella tyytyväinen.

–He ovat pistäneet kaiken likoon.

Hän totesi, että valmennuksellakin oli varmasti osansa yhdeksännessä sijassa. 

–Täytyy miettiä, mitä olisi voinut tehdä toisin.

Veto voitti yhdeksän ottelua ja hävisi 18. Veto teki otteluissaan viidenneksi eniten koreja, mutta päästi eniten.

–Tämä ei ollut mikään puolustuspäähän orientoitunut joukkue.

Hän kiitti otteluita järjestämässä olleita talkoolaisia sekä yleisöä, jota on ollut hyvin paikalla ja pitänyt meteliä katsomossa.

AMERIKKALAISPELAAJAT lähtivät kohti Yhdysvaltoja varhain tiistaiaamuna. Ensimmäinen ammattilaiskausi oli 23-vuotiaalle, laiturina pelanneelle Donnaizha Fountainille ikimuistoinen kokemus.

–Vimpelissä pelaaminen oli suuri haaste, koska olen kotoisin isosta kaupungista ja kaupunkilaislapsi. Täällä ei ole paljon tekemistä, joten olen todella eristäytynyt asuntooni silloin, kun en ole ollut harjoittelemassa, Bostonissa asuva Fountain totesi.

Lumen määrä jää hänen mieleensä ikiajoiksi.

–Sitä satoi lähes joka päivä talven aikana.

Puoli vuotta kaukana kotoa oli henkisesti raskasta, vaikka yhteyttä perheeseen ja ystäviin pystyikin pitämään internetin avulla.

–Oli rankkaa, kun meillä ei ollut joulutaukoa. Henkilökohtaisesti uskon, että meillä olisi ollut parempi kausi, jos meillä olisi joulu- tai jonkinlainen tauko. Olemme henkisesti tyhjentyneet ollessamme täällä Vimpelissä ilman mitään tekemistä tämän ajan. 

ODOTUKSIAAN kaudesta hän piti yksinkertaisina: hän halusi pelata isommalla itseluottamuksella kuin collegessa.

–Olen tyytyväinen siihen, miten olen pelannut tällä kaudella. Toivoin, että valmentajat olisivat peluuttaneet minua enemmän myös muilla paikoilla. Seuraavilla ammattilaiskausilla minulla on enemmän odotuksia tekemiseni suhteen.

Hän teki pisteitä 18.4:n keskiarvolla ja oli sarjan 12. paras pisteidentekijä. Paras pistepäivä oli viimeisessä HyPo-ottelussa, jolloin hän tehtaili 31 pistettä. Levypalloja hän kahmi 7,5 ja oli niissä 14.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.