Järviseutu sai oman triathlonseuran

Anniina Rintala, Matti Savola, Ismo Rintala, Juho Savola, Kimmo Koivisto, Virpi Ohramaa ja Saila Piispanen tutustumassa tuleviin ”edustusasuihinsa”.

Julkaistu:

Aihe:

Ryhmän alkoi muodostua kolmisen vuotta sitten, kun triathlonistit aloittivat uintitreenit Alajärven uimahallissa.

–Kun perustettiin ryhmä yhteydenpitoa varten, tarvittiin nimi. Pelkkä triathlon ei käynyt, muisteli Savola.

–Ei tullut yhtäkkiä mieleen muuta kuin Ogoloma, joka juontaa juurensa meidän veljesten Ogoloma River Bottom -bändistä ja lisäksi meillä on epävirallinen moottoripyöräkerho, jonka nimi on MC Ogoloma.

Aluksi ryhmä ajatteli alkaa JPK:n alaiseksi lajijaostoksi, ja viime kesänä ryhmällä oli jo puvut JPK:n väreissä, mutta syksyllä kypsyi päätös omasta seurasta. Ogoloma hankkii musta-valko-pinkit kisa-asut, tuulipuvut ja hupparit korostamaan tiimin ilmettä.

SEURA on saanut hyvän vastaanoton.

–On meitä jo yhdeksän henkeä, Savola nauroi.

Lajin harrastajia Järviseudulla on ryhmän arvion mukaan 20-30.

–Moni on todennut, että on hyvä, että tarjotaan muitakin kuin perinteisiä lajeja. Selvitettävänä on, voisivatko seudun pyöräilijät liittyä ”omaan seuraan”, eli saataisiinko Ogoloman kautta heille lisenssit pyöräkisoihin.

–Pyöräharrastajia on jonkun verran. Nyt he edustavat seuroja ympäri maakuntaa. Nimikin kertoo, ettei tämä ole niin vakavaa, ja kaikkien lajien harrastajat mahtuvat tähän porukkaan mukaan, Kimmo Koivisto kertoi.

VIIME kesänä lähes koko Ogoloman porukka osallistui Joroisilla puolen matkan SM-kisaan: osa kannustamassa, loput viesti- tai henkilökohtaisilla matkoilla.

–Sama on tänä kesänä. Se on varmasti kesän pääkisa, Savola totesi.

Tärkeä ponnahduslauta sekä lajille että harrastajille Järviseudulla on JPK:n kanssa järjestettävä Jokamiehen rokulitriathlon, jossa kohtaavat niin lajin kokeilijat kuin kisakuntoaan viimeistelevät konkaritkin, hyvässä hengessä.

–Kun perustimme sen, pieniä kisoja ei juuri vielä ollut. Nyt myös Paalijärvellä on oma kisansa, 8. kesäkuuta, Koivisto totesi.

SEURAAN pääsee mukaan ilmoittamalla Juho Savolalle. Jäseneksi voi alkaa, vaikka ei aikoisi kilpailla.

–Pyrimme madaltamaan kynnystä alkaa harrastajaksi.

–Meidän kautta on helppo tutustua lajiin, pääsee näkemään välineitä ja tietää, mitä lajin tapahtumissa tapahtuu, Koivisto tiivisti.

Myös kannattajajäsenet ovat tervetulleita.

Triathlon on monipuolinen laji, treeneihin ei ehdi kyllästymään, Ismo Rintala kehui.

–Tämä on mukava harrastus, jota pystyy yhteisön kanssa tekemään, ettei homma ole yksinäistä puurtamista. Voi vaihtaa ajatuksia, oppeja ja neuvoja.

Liikettä kaikille itsensä haastajille

OGOLOMAN viikoittaiset uintiharjoitukset uimahallilla ovat herättäneet huomiota ja kiinnostusta kanssauimareissa. Seura pitää myös leiripäiviä, jolloin treenataan yhdessä. Kesäaikana kokoonnutaan useammin, esimerkiksi avovesiuinnin ja porrasjuoksun parissa.

Seura suunnittelee järjestävänsä ehkä jo ensi keväänä triathlonkoulua kuntotriathlonisteille sekä muille itsensä haastajille. Myös muuta liikuntaa halutaan tarjota innostaen mukaan kaiken ikäisiä, erityisesti nuoria. Esimerkiksi polkujuoksusta innostuneita löytyy ryhmästä useita.

JUHO Savola arvelee, että triathlonia pidetään vaikeana ja kynnystä aloittamiseen korkeana. Tärkeintä on uskallus aloittaa, hän kannustaa. Vaikka varusteet polkupyörää lukuun ottamatta eivät ole välttämättömiä harrastusta aloitettaessa, esimerkiksi märkäpuku helpottaa avovesiuintia helpottavasti. 

–Moni aloittaa lajin ajatellen, että ajelen vain tällä vanhalla pyörällä. Sitten huomaakin talven aikana, että on vaihtanut kaksi kertaa jo kamppeita, naurahti Kimmo Koivisto.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.