Sinitiainen on Alajärven nimikkolintu

Ari Tervo: Sinitiainen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Äänestyksessä annettiin 398 ääntä, joista sinitiainen sai 28 prosenttia. Seuraavaksi eniten ääniä saivat helmipöllö ja haarapääsky. Vapaassa kohdassa äänestettiin nimikkolinnuksi muun muassa kuovia, töyhtöhyyppää ja kurkea.

Sinitiainen on pirteä kotipihojen pesijä ja lintulautojen vakiovieras. Se asustelee lähes koko Suomessa. Satakunnan maakunta on valinnut niin ikään sinitiaisen nimikkolinnukseen.

-Alajärven nimikkolinnuksi sinitiainen sopii hienosti, totesi kaupungin viestintäkoordinaattori Henna Matintupa.

Mainos

Sinitiaisen raikkaat värit, sininen ja keltainen, kuvaavat kauniisti Alajärven monia vesialueita ja auringon säteitä maatalouskuntamme viljapeltojen yllä, kuvaillaan perusteluissa. Lisäksi ne kuuluvat jo alajärveläisten sydämiin Alajärven Ankkureiden väreinä. Sinitiainen on luonteeltaan eloisa, tuttavallinen ja yritteliäs – aivan kuten Alajärvikin on eteenpäin menevä, yrittäjähenkinen ja mukava pikkukaupunki. Sinitiainen on juuriaan rakastava paikkalintu, joka ei pakkastenkaan tultua karkaa lämpimiin maihin, vaan luottaa uskollisesti kesän taas saapuvan.

Kaupunki avaa Instagramissa kuvakilpailun sinitiaisesta. Oman kuvansa voi jakaa hästägillä #alajärvennimikkolintu. Parhaita otoksia jaetaan kaupungin sometileillä. Kuukausittain eniten tykkäyksiä saanut kuva palkitaan pienellä palkinnolla. Kilpailu on voimassa loppuvuoden ajan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.