Lukijan mielipideartikkeli:

Huonosta palvelusta vielä

Päätoimittaja kirjoitti 20. helmikuuta pääkirjoituksessa Postista, ja siitä kuinka huonosti se palvelee. Tässä on ainakin yksi asia, joka yhdistää maaseudun asukkaita ja niitä maitokahvia juovia kaupunkilaisia, kuten päätoimittaja on kaupunkilaisista todennut, kumpiakaan ei Posti palvele. Ja juuri nyt Posti on taas huonontanut palvelua, kun kirjeet tulevat vasta neljässä arkipäivässä, jos tulevat. Päätoimittaja kirjoittaa, että Postin johtoa on vaikea tavoittaa. Postilla on kuitenkin hallintoneuvosto, jonka jäsenet ovat eduskunnassa olevien puolueitten edustajia. Heitä voisi toki vastuuttaa, vai liekö heillä mitään jakoa Postin asioihin.

Posti ei ole ainoa yritys, joka ei palvele. VR:n junat eivät ole juuri koskaan ajoissa, ja ihmiset myöhästyvät töistä ja tärkeistä tapaamisista. Kela ei toimi, kelan rahat eivät tule ajallaan ja niissä on virheitä. Toimeentulotuen siirto Kelaan oli suuri kaaos, missä oli jo monen perheen leivästä kyse. Päätoimittaja kirjoittaa, että jos Posti olisi yksityinen yritys, meininki olisi toisenlaista. Nyt meillä kuitenkin on kokemusta yksityisistä hoivapalveluista, ja kaikki tiedämme miten ne palvelevat.

Mistä löytyy syitä tähän heikkoon palveluun? Olisiko syy johtajuudessa? Johtajuus ja erityisesti huono johtajuus on Suomessa yhtä suojeltu kuin liito-orava. Työntekijät saavat lähteä, mutta johtajat istuvat tiukasti pallillaan. VR:n ja Postin johtoa ei todellakaan näy missään selittämässä yritystensä toimimattomuutta. Kelan entinen johtaja kertoi aikanaan, että ei ota vastuuta huonosti tehdystä toimeentulotuen siirrosta Kelaan, koska Kelalla on niin paljon muitakin tukia jaettavana. Ei johtaja voi sanoa noin. Yksityisten hoivapalvelujen johtajat ovat selittäneet, mikä milläkin tavalla huonoa hoitoa. Sentään joku on lähtenyt, toki paksun rahapussin kera.

Vai löytyisikö syy huonoon palveluun lopulta meistä suomalaisista itsestämme. Vaikka mitä tapahtuu, me vaan hiihdämme. Olemme niin nöyriä, että meiltä saa viedä sielunkin ennen kuin reagoimme. Päätoimittajakin toteaa, että Postin suhteen voimme vain pahoitella. Olisiko kuitenkin jotain tehtävissä?

Vaalit ovat tulossa, jospa niissä voi edes vähän vaikuttaa. Äänestetään sellaisia ehdokkaita, joiden ajatuksena on kaikkien etu ja ennen kaikkea valtakunnan etu, ei vaan oma, lähipiirin, etupiirien tai puolueen etu. Jospa äänestettäisiin maahan sellainen hallitus, jonka perustehtävä on olla ihmisen asialla ei pelkästään yritysten.

Muutosta odottava

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.