Oikaisuvaatimus hylättiin, liikuntasetelejä omaishoitajille, alijäämäinen tilinpäätös

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen, joka oli tehty sen tammikuun lopun päätöksestä, jossa kaupunginhallitus solmi uuden, 59 5000 euron sopimuksen TV Property Development oy:n kanssa. Kaupunginhallitus totesi, ettei oikaisuvaatimuksessa tuotu esiin mitään sellaista, minkä vuoksi päätöstä tulisi oikaista, ja että hallitus on toiminut toimivaltansa rajoissa.

Kyseinen, Talent Vectian kokonaan omistama yritys toimii konsulttina terveyskeskushankkeessa. Kaupungin sen kanssa solmima kehittämissopimus koskee Etelä-Pohjanmaan pohjoisen alueen hyvinvointikeskuksen suunnittelua ja investorien hankintaa.

Oikaisuvaatimuksen tekijöiden mielestä konsultointisopimus esimerkiksi on tulkittava ketjuttamiseksi tai hankinnan pilkkomiseksi. Hankintalaki kieltää hankinnan pilkkomisen ja yhdistämisen keinotekoisesti. Oikaisuvaatimuksen tekijät väittivät myös, että kaupunginhallitus olisi ylittänyt toimivaltansa sopimuksen kohdista päättäessään.

OMAISHOITAJILLE myönnetään vuosittain liikuntaseteleitä 100 euron arvosta. Omaishoitajiksi luetaan myös ne, joiden kanssa Kaksineuvoinen ei ole tehnyt omaishoitosopimusta taloudellisista syistä, vaikka omaishoitajuuden kriteerit täyttyvät. Liikuntasetelit tilataan Kaksineuvoiselta. Ne käyvät muun muassa Härmän kuntokeskuksen kylpylässä, kansalaisopiston liikuntapiireissä, joillakin kuntosaleilla, jäähallissa ja Visan iltarasteilla.

KAUPUNGINHALLITUS perehtyi myös vuoden 2018 talousarvion toteutumiseen. Viime vuoden tilinpäätös on muodostumassa selvästi alijäämäiseksi.

Käyttötalousmenot toteutuivat kaupungin oman toiminnan menojen osalta selvästi toimielinkohtaisia määrärahoja pienempinä. Sen sijaan perusturvan määräraha ylittyi 3,7 miljoonalla eurolla. Kokonaisuutena käyttötalousmenot ylittivät budjetoidun lähes 1,5 miljoonalla eurolla ja niiden toteutumisaste oli 101,3 prosenttia. Ilman perusturvaa tarkasteltuna määrärahat alittuivat noin 2,3 miljoonalla eurolla.

VEROTULOJEN toteuma vuonna 2018 oli yhteensä 52 045 462 euroa.

Verotuloja kertyi 2 599 000 euroa budjetoitua vähemmän (toteuma 95,2 prosenttia). Kunnallisen tuloveron kertymä jäi peräti 2 110 000 euroa budjetoitua alhaisemmaksi. Vuoteen 2017 verrattuna tuloveroa kertyi 2 499 000 euroa vähemmän. Vuoteen 2016 verrattuna kunnallisveron tuotto laski 2 847 000 eurolla ja vuoteen 2014 verrattuna peräti 5 513 000 eurolla. Kunnallisveroprosentti on ollut sama vuodesta 2014 alkaen.

INVESTOINTIEN määrärahat pääsääntöisesti riittivät ja tuloarviot toteutuivat.

Kokonaisuutena investointimenot toteutuivat peräti 2 023 000 euroa budjetoitua pienempinä (toteuma 85,3%). Alhaista toteuma-astetta selittää esimerkiksi Kauhavan koulukeskuksen toteuman jääminen yli 1,5 miljoonaa euroa arvioitua pienemmäksi. Investointien kokonaismäärä on kuitenkin kestävää tasoa selvästi korkeampi. Investointitulot toteutuivat 131,3-prosenttisesti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.