Kuntosalihanketta, kesätyötukea, tuulivoimaa

Evijärven maanantain kunnanhallituksen päätöksiä

JOS Evijärven kuntoilukeskuksen kuntosalihanke saa avilta myönteisen rahoituspäätöksen, kunta sitoutuu hankkeeseen valtuuston päätöksen mukaisesti 35 prosentin kuntarahaosuudella.

Kunnanhallitus päätti, että kunnan rahoitusosuus kuntosalihankkeeseen koostuu kahdesta erästä. Tämän vuoden osalta kunnan rahoitus katetaan taseessa olevilla, käyttötarkoitukseen soveltuvilla perintövaroilla, joita on 80 000 euroa. Näin ollen lisätalousarviolle ei ole tarvetta vuonna 2019. Loppuosa, 148 221 euroa, varataan vuoden 2020 talousarvioon hallituksen alle avustusmäärärahoihin.

EVIJÄRVI myöntää paikallisille yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille nuorten kesätyötukea kolmantena vuonna peräkkäin. Tukea maksetaan aiempien vuosien tapaan 200 euroa työllistämisjaksolta.

EVIJÄRVI järjestää uuden rakentamista aktivoivan kampanjan 1.4.2019–31.12.2020. Kampanja-aikana Evijärvelle omakotitalon rakentava saa palvelupaketin, joka sisältää kunnan lupaneuvonnan ja muiden rakentamiseen liittyvien palveluiden lisäksi veloituksetta vesiliittymän ilman liittymismaksua, rakentamisen lupamaksut sekä 500 euron lahjakortin evijärveläiseen yritykseen.

KUNNANHALLITUS vastustaa Lappajärven Iso Saapasnevalle suunniteltua tuulivoimapuistoa. Se vaatii, että tuulivoimalapuiston osalta tulee noudattaa neljän kilometrin vähimmäisetäisyyttä asutuksesta. Evijärven puolella Pitkänsalon kylässä, 1–4 kilometrin etäisyydellä suunnitelluista tuulivoimaloista, on kuitenkin vakituista ja loma-asutusta sekä turkistarhausta. Kunnanhallitus vaatii myös, että ennen lopullisia päätöksiä selvitetään tuulivoimaloiden aiheuttamat vaikutukset ihmisiin ja eläimiin mahdollisimman kattavasti. Näiden selvitysten tulokset tulee huomioida suunnitelmien jatkotoimenpiteissä ja suunnitelmia tulee joko muuttaa kauemmaksi kunnan rajasta tai koko hankkeesta on luovuttava.

RANTAOSAYLEISKAAVAAN liittyen kunnanhallitus hyväksyi kaavanlaatijan kirjaamat vastineet sekä niiden mukaisesti laaditun Evijärven rantaosayleiskaavan muutoksen ja osittaisen kumoamisen sekä kirkonseudun osayleiskaavan osittaisen muutoksen. Hallitus esittää valtuustolle 7.3.2019 päivätyn Evijärven rantaosayleiskaavan muutoksen ja osittaisen kumoamisen sekä kirkonseudun osayleiskaavan osittaisen muutoksen hyväksymistä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.