• Eetu Puntala on hyödyntänyt työmatkaliikunnassa Alajärven jäätä ja metsäsuksia.

Hiihtäen järven yli töihin

Hyöty- ja työmatkaliikunta on ihan parasta, samalla voi nollata työpäivän kiireet, toteaa Eetu Puntala. Hän hiihtää aikataulun ja sään salliessa Hoiskosta Alajärven jäätä pitkin keskustaan Jamin Alajärven toimipisteelle ja takaisin. Hän työskentelee sieltä käsin kaupungin hallinnoiman Liikunnasta Yhteistyöllä Iloa ja Elinvoimaa-hankkeen palvelukoordinaattorina.

–Espoossa asuessani kuljin 15 kilometrin työmatkan pyörällä kelillä kuin kelillä. Kiireen tuntu hävisi heti pyörän selkään hypätessä. Toivoisin, että ihmiset hyödyntäisivät työmatkaliikuntaa enemmänkin ja haluan omalta osaltani kannustaa siihen. Usein matka ei ole este, vaan oma ajatus siitä, jaksaako lähteä.

TÄMÄN TALVEN aikana sää on vaihdellut laidasta laitaan. On ollut paksuja kinoksia ja paljasta jäätä, aurinkoa ja harmaata loskaa, tuulta lumen kanssa ja ilman. Neljän ja puolen kilometrin oikotie Sepänvuorentieltä keskustaan sujuu nopeasti musiikit korvilla. Lumisena aikana hän hyödyntää moottorikelkkojen uria.

–Pidän todella paljon hiihtämisestä ja hain Rovaniemeltä vähän leveämmät sukset, joilla pääsee maastossa paremmin. Hiihdän muutenkin, usein metsissä.

Puntala nauttii liikkumisesta myös muissa muodoissa. Alajärven uimahallilla hän hyödyntää kuntosalia ja uima-allasta.

–Kesällä aion juosta enemmän. Osallistun Sankohiipimisen SM-kisaan vaimoni kanssa ja Arctic Challenge -estejuoksukisaan Levillä.

Suomen Perinneurheiluliiton viralliset Sankohiipimisen SM-kisat järjestetään heinäkuussa Kivijärvellä, Hannunkiven Lomakylässä. Kilpailussa kuljetetaan maastossa kahta vesisankoa mahdollisimman nopeasti ja läikytetystä vedestä lisätään sekunteja loppuaikaan.

Keväästä alkaen Puntala aikoo pyöräillä työmatkansa.

–Vaimo ehdotti, että voisin soutaa, mutta se taitaa viedä liikaa aikaa etenkin vastatuulella, hän naurahtaa.

Jaa juttu: