Hiihtäen järven yli töihin

Eetu Puntala on hyödyntänyt työmatkaliikunnassa Alajärven jäätä ja metsäsuksia.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Espoossa asuessani kuljin 15 kilometrin työmatkan pyörällä kelillä kuin kelillä. Kiireen tuntu hävisi heti pyörän selkään hypätessä. Toivoisin, että ihmiset hyödyntäisivät työmatkaliikuntaa enemmänkin ja haluan omalta osaltani kannustaa siihen. Usein matka ei ole este, vaan oma ajatus siitä, jaksaako lähteä.

TÄMÄN TALVEN aikana sää on vaihdellut laidasta laitaan. On ollut paksuja kinoksia ja paljasta jäätä, aurinkoa ja harmaata loskaa, tuulta lumen kanssa ja ilman. Neljän ja puolen kilometrin oikotie Sepänvuorentieltä keskustaan sujuu nopeasti musiikit korvilla. Lumisena aikana hän hyödyntää moottorikelkkojen uria.

–Pidän todella paljon hiihtämisestä ja hain Rovaniemeltä vähän leveämmät sukset, joilla pääsee maastossa paremmin. Hiihdän muutenkin, usein metsissä.

Puntala nauttii liikkumisesta myös muissa muodoissa. Alajärven uimahallilla hän hyödyntää kuntosalia ja uima-allasta.

–Kesällä aion juosta enemmän. Osallistun Sankohiipimisen SM-kisaan vaimoni kanssa ja Arctic Challenge -estejuoksukisaan Levillä.

Suomen Perinneurheiluliiton viralliset Sankohiipimisen SM-kisat järjestetään heinäkuussa Kivijärvellä, Hannunkiven Lomakylässä. Kilpailussa kuljetetaan maastossa kahta vesisankoa mahdollisimman nopeasti ja läikytetystä vedestä lisätään sekunteja loppuaikaan.

Keväästä alkaen Puntala aikoo pyöräillä työmatkansa.

–Vaimo ehdotti, että voisin soutaa, mutta se taitaa viedä liikaa aikaa etenkin vastatuulella, hän naurahtaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.