Moottorikelkkasprintti Kortesjärvellä maaliskuussa

Marko Tuhkasaari esitteli Kortesjärven moottorikelkkasprinttien rataa.

Julkaistu:

Aihe:

KARTANON Moottorikelkkailijat ry järjestää lauantaina 23. maaliskuuta moottorikelkkojen sprint-kilpailut Kortesjärvellä.

Markin kunkuksi nimetyn kilpailun kisakeskus on keskustan tuntumassa, Voltintien risteyksessä.

Yleisölle pääsy on vapaa. Hyviä katselupaikkoja on tarjolla runsaasti, ja perheen pienimpien viihdykkeeksi on hankittu myös vipukelkka.

2,7 kilometrin mittainen rata sisältää vauhdikkaita hyppyreitä ja ovaalimutkia. Sarjoja on junioreille, naisille ja miehille.

–Erityisesti miesten harrastesarjasta on pyritty tekemään niin sanotusti matalan kynnyksen kisa aikaisempaa kilpakokemusta vailla oleville kuljettajille, kilpailunjohtaja Juha Perkkalainen kertoo. –Harrastesarjassa saa ajaa millä vaan kelkalla, kunhan se on laillinen ja turvallinen, rekisterissä oleva kelkka.

–Rata tarjoaa kuitenkin vähän haastetta vaativimmillekin kuskeille, kilpailun isä Timo Tuhkasaari sanoo.

VIIMEVUOTINEN ensimmäinen Markin kunkku syntyi tyhjästä hyvin nopealla aikataululla. Vaikka kilpakausi oli jo loppusuoralla, Kortesjärvellä olosuhteet olivat vielä pääsiäisenäkin mahtavat.

 –Timo Tuhkasaari rupesi pitkäperjantai-iltapäivällä puhumaan, että Markolla (Tuhkasaari) on hyvä rata tuossa, järjestettäisiinkö kisat. Lauantaiaamuna päätettiin, että pidetään, ja sunnuntaina oli kisat, kilpailunjohtaja Perkkalainen nauraa. –Se oli vähän lyhyellä varoitusajalla, mutta saatiin silloinkin silti 20 ajajaa, ja yleisöäkin oli todella paljon, vaikka ei keritty kuin vähän Facebookissa ja soittelemalla kertoa tapahtumasta.

–Ei ollut tarkoituskaan toteuttaa kuin sellainen ajelupäivä, mutta ihan täysverinen kilpailuhan siitä muodostui, ja palaute oli hyvää. Se innoitti kokeilemaan tänäkin vuonna — ja toivottavasti jossain muodossa siitä tulisi perinne, kilpailun isä Timo Tuhkasaari lisää.

Tänä vuonna liikkeelle lähdettiin ajoissa, ja rata valmisteltiin kestämään sitä koetelleet ”kesäkelit keskellä talvea”. Torstaina, kaksi viikkoa ennen toista Markin kunkkua, järjestelyt olivatkin hyvällä mallilla. Tuhkasaari ja Perkkalainen odottelivat perjantain lumikuuroa, ja Tuupovaaraan viikonlopuksi kisailemaan lähtevät jäsenet teippasivat autoihinsa kilpailun mainoksia.

Paikalle odotetaan viittäkymmentä ajajaa, sillä sprinttikisoja on koko maassa vain kourallinen.

KARTANON Moottorikelkkailijoilla on hoidettuja kelkkareittejä noin 80 kilometriä Evijärven, Lappajärven ja Teerijärven maastossa. Yhteensä ajettavaa on jopa tuhat kilometriä, sillä he tekevät yhteistyötä usean lähialueen moottorikelkkakerhon kanssa.

Kerholla on lumimäärästä riippuen 70–80 jäsentä, joista toistakymmentä kilpailee. Osa heistä on myös kerhon ydinalueen ulkopuolelta. Viime vuonna se voitti kolmihenkisin joukkueiden ajettavan kerhojoukkueiden suomenmestaruuden Rovaniemellä, ja kaikkiaan sen jäsenet voittivat kauden aikana seitsemän SM-mitalia.

–Pieni mutta pippurinen seuramme onkin jo noteerattu kisatapahtumissa varsin laajasti, toteaa puheenjohtaja Timo Pahkakangas.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.