Kurvinen: julkinen kantamaan soten päävastuu

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Olen tosi pettynyt siihen, että vielä tälläkään vaalikaudella ei suomalaiselle yhteiskunnalle täysin välttämätöntä sote-uudistusta saatu valmiiksi. Kuntien rahat eivät riitä, kustannukset nousevat ja ihmisten peruspalvelut eriarvoistuvat maaseudun ja kaupunkien välillä koko ajan. Uudistus on vain tehtävä. Vaalikausien ja hallitusten vaihtumiset eivät poista tarvetta uudistaa meidän sote-järjestelmäämme, sanoo Kurvinen.

HÄN muistuttaa, että tuhannet ihmiset ovat tehneet vuosikausia töitä 18 maakunnassa. Monella alueella on maakuntaorganisaatio jo valmiina, ja palvelujen uusia malleja on mietitty pitkälle.

–Pidän aivan välttämättömänä sitä, että lapaset eivät tipu ”kentällä”, vaan valmistelutyön on jatkuttava maakunnissa vaalien ja hallitusneuvottelujen yli. Tässä on suomalaisten puolueiden ja parlamentarismin näytön paikka sopia asiasta. Tehty työ ei valu eikä saa valua hukkaan.

Kurvinen katsoo, että jonkinlaisella maakuntamallilla olisi luontevinta edetä. Tärkeä asia on se, että jatkossa uudistus toteutetaan niin, että julkinen sektori kantaa päävastuun terveydenhuollosta ja sosiaalipalveluista.

–Näen, että jatkoa pitää hakea 18 maakunnan pohjalta niin, että julkinen sektori kantaa päävastuun sote-palveluista. Yksityisiä yrityksiäkin totta kai tarvitaan sotessa, mutta niiden rooli pitää nähdä niin sanotusti täydentävänä. Valinnanvapautta voidaan tuoda mukaan tulevaisuudessa hallitusti esimerkiksi palveluseteleillä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.