Tammikuun lopussa 6 551 työtöntä työnhakijaa

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 6 551 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 762 henkilöllä, eli 10,3 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 12 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,8 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Alhaisin lukema oli Pohjanmaan ely-keskusalueella (6,5 %). Koko maassa vastaava osuus oli 9,6 prosenttia.

Evijärvellä työttömiä työnhakijoita oli 6,7 prosenttia, Kauhavalla 6,8, Lappajärvellä 7,1, Vimpelissä 6,6, Alajärvellä 8,8 ja Soinissa 10,8.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikilla ely-keskusalueilla, joista suhteellisesti eniten Pirkanmaalla. Etelä-Pohjanmaalla tilanne koheni kaikissa kunnissa. Alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella, Isojoella ja Ilmajoella.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.