Kauhavan kaupunginhallitus esittää liikuntahallivalituksen hylkäämistä

Julkaistu:

Aihe:

Kauhavan kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää Vaasan hallinto-oikeudelle, että liikuntahallista tehty valitus hylätään.

Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa talousarviota ja taloussuunnitelmaa tehdessään Alahärmän liikuntahallin toteuttamisesta. 15. tammikuuta liikuntahallia koskevasta päätöksestä jätettiin hallinto-oikeuteen kunnallisvalitus, jonka tekijöiden mukaan Alahärmän koulujen ja urheiluseurojen liikuntatiloja koskevaan päätöksentekoon oli osallistunut kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa jäävejä henkilöjä, muun muassa Alahärmän Kisan puheenjohtaja ja Härmän Siskojen johtokunnan jäsenen appi.

Vastaavista tapauksista on niukasti oikeuskäytäntöä. Ainakin korkein oikeus on vuonna 1984 todennut, ettei urheiluseuran puheenjohtaja ollut esteellinen kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kaupunginvaltuuston jäsenenä osallistumaan urheiluhallin rakentamisen käsittelyyn lautakunnassa, kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Myös Kirsi Kuusikon Esteellisyys hallinnossa -kirjassa (2018) todetaan, ettei yleishyödylliseen toimintaan osallistuminen tee henkilöä esteelliseksi, vaikka päätöksenteolla on välillistä vaikutusta myös yleishyödyllisen yhteisön toimintaan — tosin tulkinnat ovat tiukentuneet.

Kauhavan kaupunginhallitus sanookin, että Alahärmän Kisan puheenjohtajan ja Härmän Siskojen johtokunnan jäsenen apen mahdollinen esteellisyys pitääkin arvioida sen mukaan, onko urheiluseuroilla konkreettinen, merkittävä ja todennäköinen intressi — odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa — kun urheiluhalli rakennetaan ja minkälaisena se rakennetaan. Liikuntahalli tulee olemaan myös urheiluseurojen käytössä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.