Kuntalaiset visioivat viihtyisyyttä

Teija Uitto-Kohonen vetää yrittäjien Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hanketta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tilaisuudessa todettiin, että valoissa on hyvä olla yhtenäinen linja, jossa huomioidaan myös tuleva liikenneympyrä. Valojen tulee kiertää koko Patruunantien lenkki. Kunnan talousarvioon on varattu 10 000 euron määräraha valojen uusimiseen.

Ideoissa korostuivat siltojen ja puiden valaiseminen ja se, että myös lapset huomioitaisiin jollakin tavalla.

–On hyvä, että on olemassa suunnitelmat sekä lyhyelle että pitkälle aikavälille.

PARHAIMMILLAAN valoista tulee ”wau!-efekti”. Kauniit jouluvalot tuovat tunnelmaa ja viihtyisyyttä pimeimpään aikaan, joten kyllä, niillä on iso, selkeä merkitys, hankkeen projektipäällikkönä toimiva Uitto-Kohonen pohdiskeli.

–Samoin, jos kylällä on paljon pimeitä ikkunoita, se tuo fiiliksen, ettei täällä tapahdu mitään eikä täällä ole mitään. Valot ikkunoista ovat toive jatkumosta, että on elämän edellytyksiä.

Loppuvuodesta Vimpelin keskustan vaatimaton sesonkivalaistus puhututti kuntalaisia.

–Saatetaan ehkä ajatella, että kuntalaiset pitävät sellaista merkityksettömänä, mutta kyllä ne huomataan. Positiivista oli, että Nuorisotalo valaistiin kyntteliköin ja sen eteen tuotiin kuusi erään kuntalaisen aloitteesta. Se oli valtavan hienon näköinen, ja pelasti paljon muun valaistuksen vaatimattomuutta. Se oli myös esimerkki siitä, että aina ei vaadita valtavia panostuksia, vaan pienemmälläkin voi saada paljon aikaan. Toivon, että kaikki raitin varrella asuvat miettisivät, miltä se oma ikkuna näyttää Patruunantielle ja meille muille päin.

Hankkeessa korostetaankin kaikkien kuntalaisten osallistumista ja vaikuttamista.

–Pyritään herättelemään kuntalaisia, ettei ole vain kunnan, Vedon tai yrittäjien asia saada asioita aikaan, vaan se on minunkin asiani, yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Susanna Korkiatupa totesi.

–Valtavasti on saatu yhteydenottoja asian tiimoilta jo tätä ennenkin, mikä kertoo kuntalaisten aktiivisuudesta.

–Kaikki kirjataan muistiin, lupasi Uitto-Kohonen.

Ideoita vetovoiman ja viihtyisyyden lisäämiseen kerätään myös palautelaatikoilla, jotka löytyvät K-market Vedosta, Nelimarkan kahvilasta ja kirjastosta 8. maaliskuuta saakka.

VETOVOIMAA ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen puitteissa järjestetään vielä ainakin kaksi kaikille avointa työpajaa: seuraava on 12. maaliskuuta Nuorisotalolla ja siinä kuntalaiset pääsevät sanomaan sanottavansa istutuksista sekä maisemoinnista. Myöhemmin perehdytään kuntalaisten yhteisiin ”olohuoneisiin.”

Lisäksi hanke toteuttaa Imagolla elinvoimaa -seminaarin 27. maaliskuuta, jonka jälkeen myös kuntabrändiä pohditaan työpajoissa. Hankeaikana on luvassa myös inspiroiva matka, Uitto-Kohonen lupaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.