ELY-keskus rahoitti 10 miljoonalla eurolla

Julkaistu:

Aihe:

ELY-keskus myönsi yritysten kehittämisavustusta viime vuonna Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksille yli 2 milj. euroa merkittäviin investointeihin ja erilaisiin kehittämistoimenpiteisiin. Avustusta saaneet yritykset tavoittelevat jopa 36 milj. euron liikevaihdon ja 31 milj. euron viennin kasvua seuraavan viiden vuoden aikana. Investoinneista merkittävimmät liittyivät ympäristöä vähemmän kuormittavan sekä energia- ja materiaalitehokkaamman teknologian hankintaan. Erilaiset rahoitetut kehittämistoimenpiteet koskivat esimerkiksi uusia tuoteratkaisuja ja niiden markkinoille saattamista, tuotannon kehittämistä, uusien vientimarkkinoiden kartoittamista ja kansainvälisille messuille osallistumista. Yrityksen kehittämisavustus myönnetään Euroopan aluekehitysrahastosta.

Maaseudun yritystukea myönnettiin ennätyksellisesti 7,1 milj. euroa, joka tarkoittaa noin 31 milj. euron investointeja. Maataloustuotteiden jatkojalostusyrityksissä on toteutumassa merkittäviä investointi-hankkeita. Jatkojalostukseen keskittyvät yritykset valmistavat korkealaatuisia tuotteita käyttämällä erikoistunutta nykyteknologiaa ja uusia tuotantomenetelmiä. Myös teknologiateollisuuden yritykset ovat investoineet kasvuun ja uudistumiseen merkittävästi. investointien avulla rahoitetuissa yrityksissä arvioidaan muodostuvan 170 uutta työpaikkaa.  Maaseudun yritystuki myönnetään maaseuturahastosta.

Lisäksi yrityksen kehittämispalveluita myönnettiin noin 0,6 milj. eurolla. Näiden asiantuntija- ja konsulttipalvelujen sekä pitkäkestoisten johtamisvalmennusten kautta yritykset pystyvät vahvistamaan ja uudistamaan liiketoimintaansa. Tärkeimmät aihealueet olivat pk-yritysten tuottavuus ja talous, yritysten markkinointi ja asiakkuuksien hallinta sekä kasvu ja uudistuminen.

Viime vuoden suurimmat avustuksen saajat olivat Finnglass Oy, Juustoportti Food Oy ja Härkis Oy.

ELY-keskuksen asiantuntijat kannustavat yrityksiä käyttämään EU-ohjelmakauden hyvän rahoitustilanteen suomia mahdollisuuksia hyödyksi, sillä rahoitusta on haettavana saman verran myös tänä vuonna kasvaville, toimintaansa kehittäville ja kansainvälisille markkinoille tähyäville yrityksille.  Tavoitteena on edistää maakunnan vahvojen toimialojen uudistumista ja parantaa alihankintaverkostoissa toimivien yritysten kilpailukykyä. Digitaalisia alustoja, tekoäly-sovelluksia, robotiikkaa ja teollista internetiä hyödyntäviä yrityksiä on maakunnassamme myös vielä aivan liian vähän. ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut, yrityksen kehittämisavustus ja maaseudun yritystuki ovat hyviä välineitä yritysten liiketoiminnan kehittämiseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.