Ennakoi turvavälillä ja tilannenopeudella

Liukkailla keleillä kunnon turvavälin pitäminen on entistäkin tärkeämpää. Kuva: Liikenneturva

Julkaistu:

Aihe:

– Oikea tilannenopeus on usein alhaisempi kuin suurin sallittu nopeus, etenkin vaikeissa ajo-olosuhteissa. Liukkaalla kelillä renkaiden pito ei kuitenkaan häviä itsestään, vaan sen aiheuttaa kuski omalla toiminnallaan. Esimerkiksi suuria ohjausliikkeitä kannattaa välttää, Liikenneturvan koulutusohjaaja Pentti Tervo Rovaniemeltä muistuttaa.

Liukkailla keleillä kunnon turvavälin pitäminen on entistäkin tärkeämpää. Se on huomattavasti helpompaa silloin, kun nopeuskin on olosuhteiden mukainen. Keli- ja pelivaran pitäminen vähentää peräänajojen ja ketjukolarien riskiä.

Mainos

– Turvavälistä puhuminen voi tuntua vanhan toistolta, mutta sen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Turvallisuuden parantumisen lisäksi on myös huomattavasti miellyttävämpää, kun ei tarvitse imitoida edessä ajavan jokaista liikettä, Tervo toteaa.

Viisi vinkkiä turvalliseen talviajamiseen:

  • Varaa enemmän aikaa matkoihin – etenkin huonolla ajokelillä.
  • Aseta nopeutesi olosuhteiden mukaiseksi.
  • Pidä riittävä turvaväli edellä ajavaan.
  • Muista, että tielle muodostuneita uria pitkin ajaminen ei välttämättä ole turvallisin vaihtoehto.
  • Mieti ohitustarve tarkkaan ja tee se vain turvallisesti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.